Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD: „Sunt puternic afectat și îndurerat”. Marcel Ciolacu: ”Eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui”

Ion Doldurea, primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL, de la Crevedia, unde a avut loc tragedia în urma căreia doi oameni au murit și alți 58 au fost răniți, renunță la funcțiile din PSD, dar și la calitatea de membru al partidului.

27 aug. 2023, 17:58
Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD: „Sunt puternic afectat și îndurerat”. Marcel Ciolacu: ”Eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui”
Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD

Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD. Edilul a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că în urma acestei tragedii care a șocat o țară întreagă renunță la orice funcţie politică pe care o deține.

Citește și Stația GPL, care aparţine fiului primarului din Caracal, funcționa ilegal. Primar Crevedia: „Nu mai aveau voie să vândă la butelii”

Primarul din Caracal, al cărui fiu deține stația GPL de la Crevedia, se suspendă din PSD

”Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare.

Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri.

Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a scris Ion Doldurea, pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică că nu va lua legătura cu primarul din Caracal al cărui fiu aparține stația GPL de la Crevedia deoarece nu intră în atribuțiile premierului să ia legătura cu tatăl cuiva.

”În primul rând, eu sunt fiul cuiva… Fiecare dintre noi suntem copiii cuiva, e un lucru normal. Ceea ce vă garantez şi eu şi domnul ministru de Interne şi doamna ministru al Justiţiei: cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepţie. Am înţeles, e o problemă cu primarul din PSD pe care eu trebuie să o iau, nu vă supăraţi, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, pentru că nu e în atribuţiile mele de serviciu (…) Repet, dacă dumneavoastră, în fişa postului preşedintelui scrie să iau legătura cu tatăl fiului care are un GPL, o să iau legătura”, a declarat Marcel Ciolacu, după ce a văzut locul exploziilor din Crevedia.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 58 sunt răniți. UPDATE: Patru victime vor fi transferate în Italia și Belgia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO