Ministerul Muncii avertizează că un fals consilier face controale în numele instituţiei

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale avertizează că un fals consilier, care se prezintă sub numele de Ionuţ Patar, face controale în numele instituţiei.

09 iun. 2021, 12:56
Ministerul Muncii avertizează că un fals consilier face controale în numele instituţiei
Ministerul Muncii avertizează că un fals consilier face controale în numele instituţiei

Ministerul Muncii avertizează că un fals consilier face controale în numele instituţiei. Bărbatul, care nu este angajat al instituţiei, se prezintă sub numele de Ionuţ Patar.

Ministerul Muncii avertizează că un fals consilier face controale în numele instituţiei

După ce în spaţiul public au apărut informaţii false prezentate de o persoană care pretinde că este consilier superior în cadrul Ministerului Muncii, instituţia a făcut câteva precizări importante.

„Având în vedere că în declarațiile sale a anunțat acțiuni de control, facem precizarea că el nu este nici angajatul Inspecției Muncii sau al vreunui inspectorat teritorial de muncă”, transmite sursa citată.

Legea salarizării 2021. Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază. Ce vrea ministerul Muncii

Citeşte şi Ministerul Muncii propune plata cu tichete pentru bone, menajere şi grădinari, pentru a elimina munca „la gri”

Legea salarizării 2021. Nou proiect vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Executivul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar.

Se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.

Iată principalele principii care vor sta la noua bază a legii salarizării:

-reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și

-înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei;

-introducerea unor grile de salarizare pentru administrația publică locală, corespunzător funcțiilor publice și funcțiilor contractuale;

-plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual;

-revizuirea sistemului de acordare a sporurilor :

-sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată;

-analiza tuturor categoriilor de sporuri, cu menținerea numai a celor cu adevărat relevante;

-acordarea unui spor de performanță lunar, personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite;

-implementarea noului cadru legal pentru toate familiile ocupaționale în acelașii timp, în scopul evitării apariției unor noi dezechilibre în sistemul public de salarizare și al înlăturării posibilității contestării unor prevederi în fața instanțelor de judecată.

Citeşte şi Veşti bune pentru profesori. Ministerul Muncii pregăteşte modificări în privinţa pensionării


loading...
Partenerii noștri