Ministerul Sănătăţii a cumpărat un elicopter pentru Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa

Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă.

03 apr. 2013, 16:11
Ministerul Sănătăţii a cumpărat un elicopter pentru Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a menţionat, într-o conferinţă de presă organizată cu prilejul unei vizite de lucru la Constanţa, că elicopterul SMURD a fost achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi va fi operat de Ministerul Afacerilor Interne, noua bază aeriană de salvare urmând să funcţioneze peste circa două săptămâni.

„Sper ca în următoarele două săptămâni să avem deschisă a şasea bază de salvare a SMURD. (…) Elicopterul va fi deservit de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa şi de piloţi de la Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului de Interne”, a declarat Arafat, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Arafat: Pacienţii nu vor mai trebui să cumpere medicamente. Spitalele primesc finanţare suplimentară

Potrivit acestuia, cinci elicoptere de salvare în situaţii de urgenţă îşi desfăşoară în prezent activitatea la Târgu Mureş, Iaşi, Bucureşti, Arad şi Craiova, iar după Constanţa vor urma alte două oraşe din ţară unde vor putea opera două aparate de zbor similare.

„Vrem să ajungem în final la opt elicoptere, câte un elicopter pentru fiecare regiune”, a precizat reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa este operabil din anul 2011 un heliport care a fost reabilitat cu 50.000 de dolari de militarii americani de la Baza ‘Mihail Kogălniceanu’.