Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, dar și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național.

05 dec. 2023, 21:30
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

Ministerul Sănătății a declarat marți, 5 decembrie, epidemie de rujeolă la nivel național.

Citește și Alertă în România! Boala care se răspândește extrem de rapid la noi în țară: „Efectiv ne-a luat pe rând. Nu mi-a fost aşa rău toata viaţa mea”

Rujeola este o boală infecţioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar uneori evoluția este gravă şi pot apărea complicaţii.

„Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă”, anunţă, marţi seară, Ministerul Sănătăţii.

În acest moment se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va derula o campanie de informare a părinţilor, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderenţă la programul de vaccinare.

„Menţionăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel naţional, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit instituţiei, recenta adoptare a Strategiei Naţionale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare.

Te-ar putea interesa și Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de „boala secolului”. De ce acte ai nevoie pentru a lua banii