Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii NU trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că pacienţii nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 în momentul în care se internează într-un spital.

09 sept. 2022, 17:54
Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii NU trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital
Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii NU trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital

Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii NU trebuie să plătească testul COVID la internarea în spital. Costurile vor fi suportate de unitatea sanitară, din veniturile proprii.

Ministerul Sănătăţii: Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, anunţ îngrijorător pentru români: „E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an”

Alexandru Rafila a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

Potrivit comunicatului de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se mai arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Aplicaţia COVID care detectează virusul după voce, „mai precisă decât testele clasice”