Ministerul Sănătăţii, apel către cei infectaţi cu Covid: „Să ajungă la un centru de evaluare chiar în ziua când află rezultatul, pentru a primi cât mai repede tratamentul adecvat”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a organizat marţi, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol şi cu preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferinţe cu directorii direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti şi cu managerii spitalelor.

04 ian. 2022, 18:51
Ministerul Sănătăţii, apel către cei infectaţi cu Covid: „Să ajungă la un centru de evaluare chiar în ziua când află rezultatul, pentru a primi cât mai repede tratamentul adecvat”

În cadrul videoconferinţei s-a discutat despre centrele de evaluare a pacienţilor COVID şi despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situaţia din valurile precedente care a dus la o mortalitate acută. Ministrul Sănătăţii consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienţii infectaţi vor fi investigaţi şi vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secţiilor de spital, arată un comunicat de presă al ministerului.

„Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi la cei care au alte afecţiuni. Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi Alexandru Rafila aruncă bomba despre valul 5 al pandemiei: „În valul 4 am avut 400.000 de infectări cu Covid. Cazurile se vor dubla”

La rândul ei, Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe. 

„Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi”, a completat preşedintele interimar al CNAS, Adela Cojan, conform sursei menţionate.

Ministerul Sănătăţii va realiza centralizarea situaţiei centrelor de evaluare şi va pune la dispoziţia cetăţenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid, mai arată comunicat.

Citeşte şi Medic virusolog român stabilit în America îi cere demisia lui Rafila: „Chiar nu vă e ruşine? Mă uit la ce spuneţi şi mă întreb dacă am înnebunit”


loading...
Partenerii noștri