Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătăţii, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat virusul din China urgență la nivel global, România păstrează măsurile pe care le-a adoptat inițial.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 09:26
Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului

„Această alertă înseamnă că OMS recomandă tuturor statelor membre să adopte măsuri care diminuează posibilitatea intrării într-o țară a unei persoane care a fost infectată cu coronavirus. Dar dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat, persoana respectivă să ia măsuri să limiteze răspândirea. Sunt elemente importante care sunt prevăzute în OMS”, a declarat, Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat stare de urgenţă globală din cauza coronavirusului

„Rămân aceleași măsuri luate de la început (pentru coronavirus, n.r.). Noi nu avem niciun caz confirmat, am verificat procedurile prin cazurile care s-au prezentat și la Cluj și la București în aeroport și am văzut că funcționează. Avem cele 5 centre – Timișoara, Cluj. București și Târgu Mureș. Pregătim acum și Iași. (…) „Matei Balș” va primi primele 10 cazuri, în care refacem sau reașezăm procedurile în funcție de virulența coronavirusului”, a mai spus Nelu Tătar.

Citeşte şi: Cel puţin 213 persoane au murit din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus în China

În România nu a fost confirmat niciun caz până în acest moment.