Ministerul Sănătăţii: Unul dintre pasagerii repatriaţi din Maroc are COVID-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că una dintre persoanele repatriate din Maroc este infectată cu coronavirus, iar primele indicii arată că ar fi vorba despre tulpina Delta.

03 dec. 2021, 18:11
Ministerul Sănătăţii: Unul dintre pasagerii repatriaţi din Maroc are COVID-19

Ministerul Sănătăţii are veşti proaste. Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriați din Maroc este pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila anunţă că prezenţa la slujbele religioase nu va fi condiţionată de certificatul verde. Ce spune ministrul despre disputa cu Arafat legată de testarea obligatorie a celor care intră în ţară
”Rezultatul uneia dintre probele recoltate de la pasagerii repatriaţi seara trecută din Maroc este pozitiv la infecţia cu virusul SARS-COV-2, iar primele indicii sugerează că ar putea fi vorba despre tulpina Delta. Persoana depistată pozitiv este izolată la domiciliu, iar direcţia de sănătate publică va demara ancheta epidemiologică”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că proba pozitivă a fost trimisă pentru secvenţiere în vederea stabilirii tulpinii virusului. ”Menţionăm că au fost prelucrate 115 probe de la toţi pasagerii cursei, 114 dintre acestea fiind negative”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.   122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost repatriaţi, joi seară, cu o aeronava care a operat o cursă specială. La sosirea în ţară, potrivit autorităţilor, nicio persoană nu prezenta simptome de boală.

Franţa şi Portugalia, incluse pe lista ţărilor din zona roşie COVID-19. Spania şi Suedia intră în zona galbenă. Noi restricţii pentru călătoriile în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, vineri, că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON, el arătând că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada Sărbătorilor de iarnă. Alexandru Rafila a anunţat că în cursul săptămânii viitoare, Guvernul va veni cu o serie de măsuri care să fie adaptate situaţiei epidemiologice.