Ministerul Sănătăţii vrea să decapiteze mafia din sănătate. Vezi care este planul de atac

300 de milioane de euro din bugetul Sănătăţii se pierd în fiecare an din cauza fraudelor şi a achiziţiilor inutile din sistem. Este concluzia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar medicii primesc şpagă în valoare totală de 350 de milioane de dolari.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 12:47
Ministerul Sănătăţii vrea să decapiteze mafia din sănătate. Vezi care este planul de atac

În cadrul Ministerului Sănătăţii va fi alcătuită o structură care va avea rolul de a verifica felul în care sunt cheltuiţi banii publici, dar va încerca să elimine şi frauda din sistem. Era nevoie de o asemenea stuctură ţinând cont de faptul că în ultima vreme o risipă a banului public, nejustificată. Această structură va funcţiona cel târziu într-un an. Va fi compusă din şase angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, alţi 12 angajaţi prin proiect, în timp ce la nivelul fiecărui judeţ va exista câte un reprezentant. De asemenea, vor fi instruiţi şi oamenii din primăriile locale, care vor învăţa cum să facă verificări.

Reprezentanţii ministerului spun că era necesară o astfel de instituţie întrucât nimeni nu verifică cum s-a achiziţionat aparaturi medicale în spitale, dar şi diverse consumabile, care au fost cumpărate la preţuri mult mai mari decât cele existente pe piaţă.