Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum de cooperare cu Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din China

Publicat: Sâmbătă, 07 Iulie 2018 17:40 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Iulie 2018 17:40 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din China au semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii, a anunţat sâmbătă Guvernul.

Foto: HotNews

"În marja Summit-ului 16+1 de la Sofia, a fost semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii între Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din R. P. Chineză. Semnatarii documentului au fost ministrul român al Transporturilor, Lucian Şova, şi preşedintele Comisiei chineze, He Lifeng", anunţă Guvernul, precizând că "memorandumul reflectă interesul comun ferm al celor două părţi pentru aprofundarea şi diversificarea colaborării bilaterale în două sectoare cu importanţă majoră pentru dezvoltarea economică, precum transporturile şi infrastructura", potrivit unui comunicat al guvernului.

Documentul va întări cadrul şi premisele implicării Chinei în materializarea unor proiecte româneşti în cele 2 domenii, a căror dezvoltare constituie o prioritate pentru partea română.

Memorandumul se înscrie pe linia demersurilor guvernului de la Bucureşti vizând consolidarea cooperării pragmatice cu China, obiectiv distinct al componentei de politică externă a Programului de guvernare 2018-2020.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H