VESTE PROASTĂ pentru şoferi. ITP-ul va fi mai greu de obţinut

Inspecţia Tehnică Periodică va fi mai greu de obţinut. Ministerul Transporturilor vrea să oblige staţiile ITP să monteze camere şi să filmeze toate verificările maşinilor. Dotările suplimentare ar putea aduce preţuri mai mari pentru şoferi.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 14:36
VESTE PROASTĂ pentru şoferi. ITP-ul va fi mai greu de obţinut

Din 2017, verificările maşinilor în staţiile ITP vor fi filmate. Înregistrările trebuie păstrate minim 2 ani şi puse la dispoziţia inspectorilor RAR atunci când aceştia le cer.

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de ordin de la ministerul transporturilor. Chiar dacă vor scoate mai mulţi bani din buzunar, şoferii cred că măsura ar fi benefică.

În prezent, mulţi şoferi cu defecţiuni grave la maşini reuşesc, totuşi, să obţină ITP-ul, deşi criteriile sunt clare.

„Prima oară, pe fluxul de inspecţie pe care-l am în această staţie, în primul rând verific noxele pe care le scoate maşina. Apoi frânele. Apoi intră pe canal, unde verific jocuri, direcţie, pivoţi, bucşe”, a declarat un inspector ITP.

„Din punctul nostru de vedere, nu ştiu cât de mult ar conta. Pentru că se va răsfrânge asupra costurilor la clienţi. Va fi o investiţie în plus la noi, ceea ce va aduce ceva în plus la clienţi”, a precizat Paul Jantă, şeful service-ului ITP.

Potrivit legislaţiei, toate maşinile din România trebuie să treacă prin Inspecţia Tehnică Periodică o dată la doi ani.