Miniştrii britanici, VINOVAŢI de PREJUDECĂŢILE legate de imigranţi. Vezi cine spune asta

Guvernul de la Londra "a accentuat prejudecățile împotriva imigranților" prin faptul că nu a oferit o estimare a numărului de români și de bulgari care ar putea veni în Marea Britanie, înainte de eliminarea restricțiilor, au indicat parlamentarii Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 10:49
Miniştrii britanici, VINOVAŢI de PREJUDECĂŢILE legate de imigranţi. Vezi cine spune asta

Potrivit BBC, Comisia consideră că lipsa datelor a permis intensificarea tensiunilor, deși numărul celor veniți s-a asemănat mai mult cu „un firicel de apă decât cu un potop”.

De cealaltă parte, Ministerul de Interne (Home Office) a declarat că respinge „în totalitate” afirmațiile parlamentarilor.

În raportul său, Comisia a indicat că guvernul a „greșit” necerând Comitetului Consultativ pentru Migrație realizarea unor estimări în avans privind numărul de persoane care ar putea veni în Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii.

De asemenea, parlamentarii au recomandat să se facă o evaluare a numărului imigraților care au intrat în Marea Britanie în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013 și a „impactului social și economic al acestora asupra Marii Britanii”.

Comisia a solicitat, de asemenea, o estimare privind numărul imigranților care au sosit de la 1 ianuarie, dar și „o evaluare a numărului care ar putea veni în viitorul apropiat”.”Eșecul guvernului de a comanda o estimare a acestor cifre a condus la prejudecăți inutile împotriva imigranților și reprezintă o pată pe societatea noastră tolerantă”, a declarat președintele Comisiei, laburistul Keith Vaz.

„Este esențial ca pentru viitoarea extindere a UE, guvernul să comande o cercetare cu privire la impactul migrației asupra Marii Britanii. În cazul în care nu va face acest lucru, atunci o va face comisia”, a adăugat parlamentarul.

Citeşte şi Numărul MUNCITORILOR români şi bulgari din Marea Britanie a atins un nou RECORD

„Acest raport indică că guvernul eșuat lamentabil în ceea ce privește datoria sa primară de a se pregăti pentru sfârșitul controalelor tranzitorii aplicate României și Bulgariei”, a declarat ministrul din umbră pentru imigrație, laburistul David Hanson.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Home Office a declarat că guvernul respinge „în totalitate” sugestia comisiei potrivit căreia faptul că miniștrii nu au încercat să estimeze numărul românilor și bulgarilor care ar putea veni în Marea Britanie după terminarea controalelor tranzitorii a condus la „prejudecăți împotriva imigranților”.

Citeşte şi Familii de români, atacate cu bombe artizanale în Marea Britanie