Miniştrii, convocaţi în şedinţă de Florin Georgescu pe tema fondurilor europene

Ministrul Finanţelor şi vicepremierul Florin Georgescu a convocat joi, la Guvern, o reuniune de lucru a miniştrilor cu atribuţii, pentru a analiza cu Autoritatea Naţională de Audit soluţii mai eficiente pentru gestionarea programelor finanţate din fonduri comunitare.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 10:59
Miniştrii, convocaţi în şedinţă de Florin Georgescu pe tema fondurilor europene

„Este vorba despre o întâlnire de lucru a miniştrilor cu atribuţii în domeniu cu Autoritatea Naţională de Audit, în vederea îmbunătăţirii modalităţilor de gestionare a fondurilor europene”, au precizat surse guvernamentale.

Guvernul s-a angajat să limiteze în a doua parte a anului cheltuielile pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri UE, din cauza întreruperii rambursărilor, şi să nu utilizeze în acest scop banii din privatizări sau sumele necheltuite de la PNDI, potrivit scrisorii de intenţie convenite cu FMI.

„Cheltuielile cu salariile din sectorul public se vor menţine în acest an la 6,7% din PIB. În urma întreruperii rambursării fondurilor UE către mai multe programe, cheltuielile de capital, inclusiv pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană, trebuie să încetinească pentru a se încadra în anvelopa bugetară.”, se spune în documentul obţinut de agenţia Mediafax.

Totodată, Guvernul a promis că nu va utiliza banii de la fondul de privatizare pentru plăţi către proiecte cu finanţare europeană, iar orice fonduri necheltuite aferente Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) vor fi economisite.

Consiliul Fiscal a recomandat Guvernului, într-o opinie privind rectificarea bugetară şi evoluţia macroeconomică din primul semestru, să limiteze cheltuielile din resurse proprii pentru proiectele cu finanţare de la UE, în contextul blocării rambursărilor, şi să controleze strict cheltuielile autorităţilor locale pentru a nu periclita atingerea ţintelor de deficit bugetar din acest an.