Miniștrii Guvernului Cîțu, oameni de rând pentru o zi! Au renunțat la mașinile de lux și au ales să meargă la birou cu metroul, tramvaiul și autobuzul

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat campania ”Vinerea Verde”, o inițiativă prin care se dorește reducerea poluării cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Prin urmare, miniștrii au venit la birou cu mijloacele de transport în comun.

12 mart. 2021, 12:00

Miniștrii Guvernului Cîțu, oameni de rând pentru o zi! Campania încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și emisiilor de carbon. ”Vinerea Verde” are ca scop ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul dintre angajați să vină în ultima zi a săptămânii pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe la autoturismul personal.

Miniștrii Guvernului Cîțu, oameni de rând pentru o zi!

Mai mulți miniștri s-au alăturat campaniei lansate de ministrul Mediului Barna Tánczos și au lăsat mașina acasă în această vineri. Premierul Florin Cîțu s-a alăturat campaniei și în această dimineață a mers pe jos de acasă la birou, plimbarea din această dimineață durând aproximativ 15 minute.

Raluca Turcan, Virgil Popescu și Sorin Cîmpeanu s-au alăturat campaniei și au ales ca mijloc de transport mașinile electrice, încălcând astfel sloganul campaniei ” Stop! Azi mașina stă pe loc!”. Ministrul Muncii a venit la minister cu o mașină marca BMW I3, în valoare de 50.000 de euro, împrumutată de la ministrul Mediului.

”Am venit cu o bijuterie de mașină electrică pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului. Susțin inițiativa ministerului de a institui Vinerea Verde. Dă semnalul unei politici publice pe care guvernul vrea să o lanseze, să fim mult mai atenți cu mediul și să folosim mijloace de transport eco. Dacă te uiți pe cifre, în România suntem responsabili, cu toții, de producerea pe an a 7 mii de kilograme de dioxid de carbon, care pe fond ne afectează pe toți”, a declarat Raluca Turcan.

Mai curajoși au fost Lucian Bode care a ales metroul, Cătălin Drulă care a venit la birou cu tramvaiul numărul 24, Claudiu Năsui cu trotineta electrică și Nicolae Ciucă care a ales să vină pe jos. Ministrul Culturii a ales să vină cu metroul, apoi pe jos, iar ministrul Agriculturii a mers pe jos timp de 15 minute.

Inițiatorul campaniei „Vinerea verde”, Barna Tánczos, a ales să vină la Guvern cu metroul, dar și pe jos. Acesta a încurajat românii să aleagă mijloace de transport alternative cum ar fi: bicicleta, trotineta, transportul în comun sau mersul pe jos.

Citește și: Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri. Anunţul făcut de ministrul Mediului!

”Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum. Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții” , a declarat premierul.

Claudiu Năsui, ministrul milionar, a încălcat legea și a circulat cu trotineta pe trotuar

Ministrul Economiei și al Antreprenoriatului a ales ca mijloc de transport trotineta electrică. Problema este că ministrul a circulat și pe trotuat, lucru interzis prin lege. Circulația pe trotuare a trotinetelor electrice este interzisă. Dacă trotuarul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele pot circula numai pe pista respectivă. În lipsa pistelor, cei care au trotinete pot circula inclusiv pe drum – cu condiția ca pe acel tronson să nu fie permisă o viteză mai mare de 50 de kilometri la oră.

Citește și: Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

Ana Birchall l-a atacat pe Claudiu Năsui

”Cand vrei sa fii cool, dar arati ca esti ignorant ca sa nu spun ca „dai in gropi pe trotuar” (sic!) dovedind ca nu stii si nici nu respecti legislatia in vigoare! Sper ca autoritatile statului competente deja s-au sesizat si au aplicat legea astfel incat si domnul ministru Nasui sa inteleaga ca ignoranta, necunoasterea prevederilor legale nu il scapa de raspundere! Legea chiar trebuie sa fie egala pentru toti! Rog comentarii strict la subiectul postarii! P.S. 1 Sper sa nu imi fie iar atacata pagina de postaci fanatici! P.S. 2 sa nu citesc scuze penibile gen „s-a oprit pe trotuar pentru o poza” pentru ca il da de gol lipsa castii de protectie” , este mesajul postat de celebra deputată.