Ministrul Energiei le cere furnizorilor de electricitate să eşaloneze preţurile pentru persoanele care vor primi facturile la curent pe patru-cinci luni: „Nu se vor plăti penalităţi”

Ministrul Energiei le solicită furnizorilor de electricitate să eşaloneze preţurile pentru persoanele care vor primi facturile la curent pe 4-5 luni de zile. Virgil Popescu nu vrea să existe penalități pentru aceștia.

14 oct. 2022, 20:17
Ministrul Energiei le cere furnizorilor de electricitate să eşaloneze preţurile pentru persoanele care vor primi facturile la curent pe patru-cinci luni: „Nu se vor plăti penalităţi”

Ministrul Energiei le cere furnizorilor de electricitate să eşaloneze preţurile pentru persoanele care vor primi facturile la curent pe 4-5 luni de zile. Virgil Popescu a subliniat că nu vrea să existe penalităţi pentru aceştia.

Citește și Virgil Popescu anunță că nicio unitate de producere a energiei electrice din Gorj nu se va închide: ”Este nevoie de energie pe bază de cărbune”

„Nu se vor plăti penalităţi, se eşalonează şi îşi cer scuze. Sper ca toţi să facă acelaşi lucru”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, a anunțat la conferinţa ”Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică”, că românii urmează să primească facturi la energia electrică pe cinci luni de zile.

”O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă. Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh.
Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Cum să reduci factura la energie electrică. Sfaturile care îţi vor lăsa bani în portofel şi pentru alte facturi

În aceste vremuri crele, economia pare să fie singura şansă a românilor pentru a plăti mai puţin la energie.

Cum pot oamenii să își reducă costurile la energie? Ei bine, redăm mai jos câteva mici trucuri care îi vor scăpa de această bătaie de cap.

  1. Schimbă furnizorul de energie;
  2. Stinge lumina când pleci de acasă;
  3. Deconectează un alt frigider pe care nu îl folosești niciodată;
  4. ‍Izolează-ți mansarda/podul/pereții/podelele/subsolul;
  5. Cum poți să reduci factura la energie electrică. ‍Păstrează-ți frigiderele și congelatoarele pline, reglați temperatura;
  6. Câţi bani dai la factura de la energie electrică, dacă uiţi să trimiţi indexul citit;
  7. Evită condensul în frigider acoperind alimentele;
  8. Înlocuiește vechiul ecran cu o plasmă;
  9. Usucă natural rufele în loc să pornești uscătorul;
  10. ‍Instalează un cap de duș care economisește apă;
  11. Oprește cuptorul cu puțin înainte ca preparatul să fie gata;
  12. Lăsă cuptorul deschis iarna după ce ai terminat de gătit;
  13. ‍Izolează-ți conductele de apă;
  14. ‍Izolează partea din spate a prizelor tale electrice;
  15. ‍Acoperă ferestrele atunci când vremea e rece;
  16. Rulați mașinile de spălat numai când sunt pline;
  17. ‍Cumpărăți o plapumă mai caldă și redu temperatura în dormitor.

Citește și Cum să reduci factura la energie electrică. Sfaturile care îţi vor lăsa bani în portofel şi pentru alte facturi