Ministrul Afacerilor Externe anunţă că România merge la Curtea de Justiţie a UE pentru drepturile transportatorilor

Ministrul Afacerilor Externe a anunţat că România a depus la Curtea de Justiție a UE trei acțiuni prin care e cerută anularea unor măsuri considerate a fi restrictive și disproporționate în cadrul Pachetului de Mobilitate.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 19:40
Ministrul Afacerilor Externe anunţă că România merge la Curtea de Justiţie  a UE pentru drepturile transportatorilor

Bulgaria a anunțat că va sesiza și ea Curtea de Justiție a UE pentru „discriminare” în contextul adoptării Pachetului Mobilitate, o reformă care a dat naştere unei lupte între Vestul şi Estul continentului, a anunţat guvernul de la Sofia.

„Dispoziţiile privind revenirea şoferului, revenirea vehiculului şi interdicţia de a petrece timpul de odihnă la bordul vehiculului între două cicluri de cabotaj duc la o discriminare pe baza situaţiei geografice şi la o limitare a accesului egal la piaţa unică europeană”, au anunţat autoritățile guvernamentale într-un comunicat, potrivit AFP.

„Acestea duc la un tratament defavorabil al companiilor bulgare de transport rutier internaţional”, a adăugat guvernul conservator, precizând că va depune trei plângeri privind reforma Pachetului Mobilitate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fără a preciza data.

Setul de reglementări a fost aprobat în această vară la Bruxelles după negocieri aprinse, fără succes însă pentru România. Forma este total favorabilă Germaniei şi Franţa în special.

Citeşte şi Bogdan Aurescu, întâlnire la Washington cu secretarul de stat al SUA. Ridicarea vizelor pentru români, printre temele discutate