Ministrul Apărării din Ucraina, avertisment fără precedent pentru Rusia: „Va fi o baie de sânge, un masacru. Soldaţii voştri se vor întoarce acasă în sicrie”

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a acordat un interviu pentru CNN, în prima întâlnirii virtuale dintre Joe Biden şi Vladimir Putin, avertizând cu privire la un potenţial atac al Rusiei împotriva ţării sale.

07 dec. 2021, 20:05
Ministrul Apărării din Ucraina, avertisment fără precedent pentru Rusia: „Va fi o baie de sânge, un masacru. Soldaţii voştri se vor întoarce acasă în sicrie”

Oleksii Reznikov spune că dacă Rusia va invada Ucraina va avea loc un „masacru cu adevărat sângeros” , avertizând că „și rușii se vor întoarce acasă în sicrie”.

Ministrul Apărării de la Kiev a făcut un apel către președintele american Joe Biden, înaintea convorbirii acestuia cu Vladimir Putin într-o videoconferință telefonică, recomandându-i să rămână ferm pe poziție împotriva Moscovei.„Dacă ar fi să-l consiliez pe președintele Biden, mi-ar plăcea să-i transmită mai răspicat lui Putin că nu ar trebui să existe niciun fel de linii roșii trasate de Kremlin. Linia roșie e aici, în Ucraina, iar lumea civilizată ar trebui să reacționeze imediat, fără ezitare”, a spus Reznikov, pentru CNN.

Citeşte şi SUA au anunţat că nu vor avea o ripostă militară directă, dacă Rusia atacă Ucraina. Cum va reacţiona Casa Albă în cazul unui război în estul României

El a mai declarat că Ucraina apreciază că Rusia are în prezent 95.000 de soldați la mică distanță de Ucraina, iar SUA au estimat că rușii ar putea aduna 175.000 de soldați pentru a invada Ucraina. „Deci, avem 250.000 de membri în armata noastră. În plus, avem 400.000 de veterani și 200.000 de rezerviști. 175.000 nu sunt de ajuns pentru a invada Ucraina„, a spus Reznikov. El a subliniat că o invazie rusă – dacă asta se va întâmpla – ar avea consecințe „dezastruoase” pentru întregul continent european, estimând că între 4 și 5 milioane de ucraineni ar căuta refugiu în Europa.

Citeşte şi Ministrul Apărării de la Kiev a declarat în Parlament că Rusia ar putea invada Ucraina, luna viitoare. Moscova a trimis deja aproape 100.000 de soldaţi la graniţă

Ministrul a spus că armata ucraineană a trimis o cerere de ajutor suplimentar pentru echipamente militare aliaților săi, inclusiv sprijin material și pregătire pentru forțele sale aeriene și marine. „Nu avem nevoie de trupe, pentru că nu cred că este corect ca soldați americani să moară în Ucraina. Nu, nu avem nevoie„, a adăugat Reznikov.


loading...
Partenerii noștri