Ministrul Burduja vine cu soluția pentru facturi mici la energia electrică: ”Vrem o energie mai verde”

Ministrul Digitalizării şi Inovaţiei, Sebastian Burduja, se pare că ar fi găsit deja soluția pentru a-i scuti pe români de plata prea mare la facturi. În contexul actual cu care se confruntă românii, propunde o energie "mai verde"

29 oct. 2022, 16:36
Ministrul Burduja vine cu soluția pentru facturi mici la energia electrică: ”Vrem o energie mai verde”

Ministrul Digitalizării şi Inovaţiei, Sebastian Burduja, se pare că ar fi găsit deja soluția pentru a-i scuti pe români de plata prea mare la facturi. În momentul de fată, pricipala problemă a românilor este faptul că se confruntă cu facturi uriașe la utilități, iar viitorul pare sumbru din acest punct de vedere. Mai mult, aceștia au ieșit și în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea. Ministrul Burduja pare că știe cum să ieșim din acest impas.

Ministrul Burduja: „Vrem o energie mai verde”

Vicepreședintele PNL a vorbit despre  producere a energiei electrice şi a gazului, ca fiind soluţia.

„Nu doar România, ci lumea întreagă şi Europa are o trilemă: vrem o energie mai verde, pentru că avem o problemă la nivelul planetei cu schimbarea climatică, vrem o energie mai sigură, pentru că avem un conflict la graniţele noastre şi Rusia foloseşte pârghia aceasta a dependenţei faţă de gazul rusesc în jocuri geo-politice, şi vrem o energie mai ieftină. Este greu de atins toate aceste trei deziderate şi trebuie să înţelegem că aceasta nu este doar o problemă a României, ci o problemă globală”, a povestit acesta la Antena 3.

Acesta a mai menționat de asemenea că își dorește un cadru stabil și astfel toți românii vor avea facturi mai mici la utilități, lucru care nu poate decât să-i bucure pe români, în contextul actual.

Noi plătim azi o notă de plată acumulată de 30 de ani (…) pe care din păcate România o decontează şi lucrurile nu se schimbă de azi pe mâine, dar soluţia o reprezintă investiţiile în capacitatea autohtonă, românească de producere a energiei electrice şi a gazului.De ce nu am avut investiţii? Pentru că am avut guverne care au schimbat de azi pe mâine cadrul legislativ. Deci trebuie să evităm aceste lucruri şi să creăm un cadru stabil, predictibil şi să facilităm aceste investiţii, pentru că, de pe urma lor, toţi românii vor beneficia prin facturi la utilităţi mult mai reduse”, a declarat ministrul Inovaţiei, Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, la Antena 3.

Citește și: Ce spune ministrul Marius Budăi despre majorarea vârstei de pensionare și despre cumulul acesteia cu salariul

Citește și: Dana Budeanu șterge pe jos cu politicienii români: „Criza energetică trebuia să ne ocolească. Șleahta de trădători pe trotinete a construit un PNRR bun de șters pe jos cu el, pentru ca distrugerea economică a țării să poată continua nestigherită”