Ministrul Carmen Dan: fenomenul migraţionist este sub control; vom suplimenta personalul la frontiera de sud-vest

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat vineri seară, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că fenomenul migraționist de la granița de sud-vest a României este "sub control", dar că se are în vedere o suplimentare a cadrelor din această zonă.

05 mai 2017, 18:54
Ministrul Carmen Dan: fenomenul migraţionist este sub control; vom suplimenta personalul la frontiera de sud-vest

Ministrul a răspuns unei întrebări legate de faptul că, în acest moment, sunt detașate cadre din Jandarmerie și Poliția de Frontieră către județele Caraș-Severin și Timiș, spunând că Guvernul pregătește un act normativ în legătură cu numărul de personal necesar.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că, din punctul acesta de vedere, ne confruntăm cu o problemă, dar vă spun cu siguranță că, până în acest moment, am gestionat problema. Asta nu înseamnă că, în perspectivă, nu trebuie să gândim o politică prin care să alocăm resurse pentru a ține în siguranță și a ține într-o zonă de control această problemă. În perioada următoare, vom intra în ședința de Guvern și cu un act normativ în sensul acesta, care privește inclusiv rezolvarea acestui aspect. Este adevărat că în acea zonă ne-am concentrat cu alocare de resurse din alte structuri, mă refer în principal la structurile din Jandarmerie și Poliția de Frontieră, dar este nevoie să luăm în calcul și suplimentarea și aprobarea unor indicatori care să susțină această activitate”, a spus Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne a dat asigurări că fenomenul migraționist este „sub control”.

„În acest moment, fenomenul migraționist este sub control. În acest moment, suntem pregătiți să facem față și unei afluențe mai mari în punctele de trecere, chiar dacă noi am sporit măsurile de supraveghere și vigilența în acest moment, în acea zonă, este cât de poate de ridicată”, a precizat ministrul.

Carmen Dan nu a avansat un număr legat de numărul de cadre necesar, dar a explicat că, în prima fază, se va face o redistribuire internă.