Ministrul Culturii din Republica Moldova, prins beat la volan VIDEO

Ministrul Culturii de la Chişinău, Boris Focşa, a fost prins beat la volan. El s-a mutat de pe locul şoferului pe cel al pasagerului, sub privirile şocante ale poliţiştilor şi ale jurnaliştilor prezenţi la incident, iar apoi a pretins că soţia sa conducea de fapt maşina.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 06:59
Ministrul Culturii din Republica Moldova, prins beat la volan VIDEO

Boris Focşa a refuzat să deschidă maşina sau să dea actele la control. Şi-a luat telefonul mobil şi a început să trimit, de zor, mesaje. Poliţistul care l-a oprit pe demnitar susţine că ministrul a folosit cuvinte nepotrivite la adresa lui. Incindetul s-a petrecut sâmbătă seară, în Ajunul Crăciunului pe rit vechi.

După câteva minute, mesajele au dat roade. Soţia ministrului a venit în fugă şi i-a luat locul la volan.
Schimbul de locuri a fost însă filmat de o echipă de televiziune. Astfel că poliţstul a insistat ca Focşa să prezinte actele şi să facă un test de alcoolemie.

„Domnul Focşa, nu vă opuneţi. Urmaţi-mă pe mine la medic!”, l-a îndemnat poliţistul pe minsitru.

În cele din urmă demnitarul s-a dus la un cabinet medical, dar a plecat înainte ca analizele să fie făcute. El susţine în continuare că soţia lui se afla la volan şi că nu are de ce să fie testat. Se pare că ministrul s-a băgat în bucluc încercînd să-şi ajute un consilier. Acesta fusese prins beat la volan, înaintea lui Focşa şi şi-a chemat şeful în ajutor.

Potrivit unimedia.md, refuzul de a trece testul de alcoolemie în Republica Moldova, şoferul riscă o amendă de circa 12 mii de lei, cu suspendarea permisului de conducere pe un termen de până la 5 ani. Aproximativ aceeaşi pedeapsă este prevăzută pentru şoferul care s-a urcat beat la volan.