Ministrul Culturii: Mircea Angelescu este o persoană respectabilă şi este în continuare consilier

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că Mircea Angelescu - despre care Radu Mazăre a spus că i-ar fi "frânat" obţinerea unui PUZ pentru staţiunea Mamaia - este "o persoană extrem de respectabilă", care ocupă în continuare funcţia de consilier în Ministerul Culturii.

RomaniaTV.net
02 mai 2013, 15:43
Ministrul Culturii: Mircea Angelescu este o persoană respectabilă şi este în continuare consilier

Daniel Barbu a spus că Ministerul Culturii a dat avizul de urbanism şi a făcut câteva observaţii, având în vedere că unele obiective din Mamaia sunt monumente istorice, potrivit Mediafax.

„Din pricina asta era nevoie şi de un aviz de urbanism din partea Ministerului Culturii. I s-au făcut observaţii şi va ţine seamă domnul Mazăre de observaţiile făcute. Comisia de urbanism şi arhitectură s-a întrunit şi i-au făcut respectivele observaţii, i-au fost trimise şi va ţine seama de ele”, a spus ministrul Culturii.

Daniel Barbu a infirmat afirmaţiile făcute de Radu Mazăre, precizând că nu a fost înlocuit niciun secretar de stat din funcţie.

În ceea ce îl priveşte pe Mircea Angelescu, ministrul Culturii a spus: „Domnul Angelescu este o persoană extrem de respectabilă. Este tot consilier în Ministerul Culturii”.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, postată pe site-ul Ministerului Culturii şi datată 12 iunie 2012, Mircea Angelescu este consilier superior la Direcţia Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii.

Până la ora difuzării acestei ştiri, Mircea Angelescu nu a putut fi contactat.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, miercuri seară, că a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia, precizând că, după ce acesta va fi aprobat, pot începe investiţiile în zonă, estimate la aproximativ 55 de milioane de euro.

„Ieri după-amiază (marţi, n.r.) am primit avizul de la Cultură”, a spus Radu Mazăre.

Întrebat de jurnalişti, după lansarea oficială a melodiei dedicate staţiunii Mamaia, dacă ştie când a fost schimbat din funcţie secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul staţiunii, Mazăre a răspuns: „Nu pot să vă spun când l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine mă interesa să pot să construiesc. Nu vezi că nu mai avem unde să punem turiştii ăştia?”.

El a menţionat că nu ştie cine a semnat avizul şi a precizat că acesta conţine „câteva atenţionări nesemnificative”.

„Nu m-am uitat pe el, mi-au spus cei de la Primărie, eu eram cu filmările. Mi-au zis că a venit după-amiază avizul de la Ministerul Culturii, cu două-trei mici atenţionări nesemnificative”, a mai afirmat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a spus că, în următoarea şedinţă a Consiliului Local, va fi aprobat PUZ-ul staţiunii Mamaia, apoi pot începe investiţiile, estimate de acesta la 55 de milioane de euro.

„Se dă drumul la PUZ ca să putem construi să avem unde să cazăm turiştii, nu vezi că nu mai avem unde să-i punem? Investiţiile pe fonduri europene în Mamaia sunt în jur de 25 de milioane de euro şi investiţii private mai sunt de vreo 30 de milioane şi încep din toamnă”, a mai spus Radu Mazăre.

Primarul Constanţei era nemulţumit de faptul că nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii şi afirma că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva această problemă. Edilul mai spunea că i s-ar fi cerut mită de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Ulterior, marţi, primarul Radu Mazăre a anunţat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie să-l primească de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia şi a primit asigurări că lucrurile vor fi rezolvate.

„Am discutat şi mi-a zis: «te-ai apucat şi tu să spui ziariştilor». Păi m-am apucat, că dacă muncesc de atâta vreme şi stau de trei luni de zile după un aviz.. Am înţeles că săptămâna asta care vine o să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care le-a frânat. «Nea frână», Angelescu de la Ministerul Culturii, cred că e secretar de stat. Premierul a spus că se va ocupa personal de această problemă”, declara, marţi, Radu Mazăre, după şedinţa Consiliului Local.

El menţiona că acea persoană s-ar fi opus acordării avizului pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia pentru că este împotriva realizării parcărilor etajate, a pasarelelor pietonale şi împotriva tăierii copacilor din Mamaia.