Ministrul de Externe al Ungariei: Este inacceptabil că în România s-au făcut paşi înapoi în privinţa drepturilor minorităţilor

Publicat: Sâmbătă, 06 Iulie 2019 18:56 // Actualizat: Sâmbătă, 06 Iulie 2019 21:59 // Sursa: romaniatv.net

Este inacceptabil faptul că s-au făcut paşi înapoi în ce priveşte drepturile minorităţilor în România, a declarat sâmbătă ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto.

Peter Szijjarto a afirmat într-o declaraţie că noul Cod administrativ, modificat de guvernul român printr-o OUG, reduce în loc să extindă drepturile minorităţilor naţionale, contrar unei propuneri susţinute anterior de o majoritate parlamentară.

Conform noilor reglementări, minorităţile naţionale îşi vor pierde dreptul la folosirea limbii materne, dacă proporţia lor în populaţia generală scade sub 20%. Prevederile anterioare garantau protejarea drepturilor dobândite indiferent de evoluţiile demografice, se adaugă în declaraţie.

"Considerăm că noile reglementări pun de asemenea în pericol dreptul la folosirea limbii materne în procedurile administrative în sate şi oraşe unde proporţia minorităţilor naţionale depăşeşte 20%", a mai spus Szijjarto.

Reglementările internaţionale şi bilaterale protejează drepturile minorităţilor şi acestea trebuie respectate şi în România, a insistat ministrul ungar de externe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
26 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H