Titus Corlăţean: Mai multe AMBASADE au cerut prelungirea procesului de votare, BEC a REFUZAT

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut duminica seara o reactie la scandalul privind voturile românilor din strainatate. Atat PMP, cat si Monica Macovei, dar si unele ONG-uri au cerut prelungirea programului de vot din cauza numarului mare de persoane care aşteptau să-şi exercite dreptul de vot nu au reusit. Sute de oameni au rupt uşile de la Ambasada română din Paris. Angajaţii din Ambasadă au cerut intervenţia poliţiei franceze. Oamenii sunt nemulţumiti că au stat cateva ore la coadă şi nu au putut vota. Incidente au loc şi la secţiile de votare din Londra, Strasbourg, Viena şi Madrid.

RomaniaTV.net
02 nov. 2014, 21:53
Titus Corlăţean: Mai multe AMBASADE au cerut prelungirea procesului de votare, BEC a REFUZAT

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, duminică seară, că mai multe ambasade, inclusiv cea de la Londra, au cerut prelungirea programului de votare, însă Biroul Electoral Central a decis să nu se permită acest lucru.

„Au fost câteva solicitări de la unele ambasade, inclusiv cea de la Londra de prelungire a programului de votare. BEC, în baza legii a decis că nu se va prelungi și noi am luat act de această decizie. E decizia BEC-ului și nu o critic”, a spus Corlățean, la Antena 3

„La Paris a fost o singura sectie de votare cu 6 cabine in 2009, in 2014 au fost 2 sectii de votare cu cate 7 cabine de votare, deci am dublat numarul de cabine de votare. Daca a existat o problema, aceasta a fost legata de documentele specifice votului in strainantate. Declaratiile trebuiau completate inauntru pentru a se evita frauda din 2009. Cand s-a constat problema de afluenta s-a decis completarea mai la liber a declaratiei si s-a accelerat procedura. In Spania doar 50 de cetateni nu au putut sa voteze, imi pare rau, dar in rest toti au putut sa voteze. In Germania s-a produs acelasi lucru. Din ratiuni de scrupulozitate declaratiile au trebuit completate in ambasda, insa cand s-a ridicat aceasta oblligativitate procesul a fost accelerat”, a mai spus spus Titus Corlatean.

Titus Corlatean a vorbit şi despre protestul de la MAE, dând vina pe grupuri ca Militia spirituală … „Sunt si oameni care fac parte din anumite grupari, provocatori, instigatori, pe langa oameni de buna-credinta”, a mai spus Corlatean.

Sute de persoane s-au strâns duminică noaptea în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe, reclamând proasta organizare a alegerilor în străinătate. Oameni i-au cerut demisia lui Titus Corlăţean pentru blocarea votului Diasporei. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook și au cerut prelungirea programului la secțiile de votare din străinătate.