REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de oameni AU PROTESTAT în faţa sediului MAE

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de persoane au protestat, duminică seara, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate. Oameni au cerut demisia lui Corlăţean, pentru blocarea votului Diasporei. Protestatarii s-au mobilizat pe Facebook și cer prelungirea programului la secțiile de votare din străinătate.

02 nov. 2014, 20:18
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de oameni AU PROTESTAT în faţa sediului MAE

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. EXIT POLL CSCI ROMANIA TV. SCANDAL la ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cozi impresionante s-au înregistrat la secţiile de votare din străinătate. În total, peste hotare au fost deschise 294 de secţii de vot, dintre care 21 se află în Republica Moldova. La Chişinău şi Bălţi, cozile se întind chiar şi pe o sută de metri. Cozi impresionante sunt şi în alte ţări unde românii au venit în număr mare la vot. Monica Macovei a cerut prelungirea votului pentru românii din străinătate.

În fata MAE s-au adunat circa 300 de persoane, in majoritate covarsitoare tineri revoltati de haosul din diaspora, dar si de lipsa tipizatelor de la sectiile speciale de vot, lipsa care i-a impiedicat sa voteze pe multi. Protestul a fost organizat pe Facebook de contul UnitiSalvam, organizatori ai protestelor de anul trecut impotriva exploatarii aurifere de la Rosia Montana.

„Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toți cetățenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiți propriei populații să voteze, în condițiile în care prezența la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care așteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneția, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneți pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveți de la fața locului.

E dreptul tău să votezi. E dreptul tău să dispui de această alegere așa cum dorești și e caz penal atunci când nu o poți face. Când incompetența autorităților se traduce în prea puține hârtii xeroxate, prea puține liste suplimentare, guvernul a eșuat. Ieșim în stradă, nu stăm la coadă pentru democrație. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”, se arată pe pagina creată pe Facebook.

Astfel, în jurul orei 21.00, sute de persoane au venit în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe. Oamenii strigă supăraţi: „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, „Ăsta este un complot, ne luaţi dreptul la vot”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”.

Mai mulţi tineri au cerut ca Titus Corlăţean să-şi dea demisia pentru că nu a fost în stare să gestioneze modul şi mecanismul de votare a românilor din străinătate.

Protestul are loc in fata  Biroului Electoral nr. 48, care se ocupa de votul in strainatate – de pe str. Aleea Alexandru nr. 31 (cladirea Eminescu), unde are adresa Ministerul de Externe.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de oameni au stat la coadă la Institutul Cultural Român şi la Ambasada României din Chişinău pentru a vota viitorul preşedinte al României. Şi românii din Italia, Spania, Germania, Austria, Marea Britanie şi Franţa sunt extrem de interesaţi de alegerile prezidenţiale 2014. Sute de oameni stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Românii din Viena, Austria, au stat la cozi de câteva sute de metri pentru a-şi exprima opţiunea de vot pentru viitorul preşedinte. În ciuda frigului de afară, oamenii s-au aşezat răbdători în faţa secţiilor de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Londra, Marea Britanie, au ieşit, duminică, în număr foarte mare, pentru a vota viitorul preşedinte al României. Mai multe fotografii apărute pe internet surprind cozile uriaşe la care stau aceştia pentru a-şi exprima opţiunea de vot.

Coadă a fost şi pe Wembley. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Sute de români din Italia au stat la coadă la secţiile de votare din Roma şi Torino. În capitala Italiei au fost organizate trei secţii de vot: două la Accademia di Romania şi una la Consulatul României în Italia.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din Spania au ieşit şi ei la votul pentru prezidenţiale. Aceştia au avut la dispoziţie 38 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale 2014. Cele mai multe secţii au fost organizate în regiunea Madrid, acolo unde locuieşte o importantă comunitate de români.

Şi în Valencia românii au stat la coadă pentru a vota.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Şi românii din Munchen, Germania, s-au mobilizat pe 2 noiembrie şi au ieşit să îşi exprime opţiunea pentru viitorul preşedinte al României. Zeci de persoane au fost surprinse stând la o coadă enormă în faţa unei secţii de votare. „În Munchen este coadă ca pe vremea lui Ceauşescu la pui sau la lapte„, a scris unul dintre votanţi.

Coadă la vot e şi în Stuttgart. 

 ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un alegator din Anglia a semnalat, pentru HotNews, faptul ca la sectia de votare 152 Londra situata la Brand Civic Center „sunt mii de oameni si doar trei stampile” si ca se voteaza „urcand cu liftul” in sectia de votare.

O româncă din Munchen a transmis in jurul orei 17 ca sta la coada de cinci ore si tot nu a reusit sa voteze. „Atmosfera e incrancenata impotriva lui Ponta. Deja toata lumea isi face planuri cum sa procedeze la turul doi sa nu patim la fel. Toti sunt determinati sa voteze si acum, si in turul doi. Nemultumirea este foarte mare. Injuraturi la greu. Oameni veniti de la sute de km distanta„.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Şi românii care locuiesc în Paris şi Marsilia au ieşit să voteze viitorul preşedinte al României. Zeci de persoane au fost surprinse la coadă la o secţie de votare din capitala Franţei.

Coada la vot in Haga: 

Romanii au stat la coada sa voteze şi la Berna:

Coada a fost şi la Bruxelles:

(w500) Bruxelles

Coadă la vot în Luxemburg

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Independent.md a publicat, duminica dimineata, o postare prin care se atrage atenția autorităților române asupra faptului că sistemul de votare la Ambasada României la Chișinău este deficitar. Oamenii care s-au prezentat astăzi la vot au de așteptat în medie 90 de minute pentru a-și exprima opțiunea de vot.

EXIT POLL CSCIREZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 40%, fiind urmat de Klaus Iohannis, cu 31%, potrivit rezultatelor sondajului CSCI, difuzat de România TV, la orele 21.00. Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 6%, iar Monica Macovei şi Elena Udrea sunt la egalitate.

EXIT POLL CSCIREZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc la data de 16 noiembrie.

Potrivit exit poll CSCI la România TV, Victor Ponta a obţinut 40%, Klaus Iohannis – 31%, Călin Popescu Tăriceanu – 6%, Monica Macovei – 5%, Elena Udrea – 5%, Dan Diaconescu – 4%, Kelemen Hunor – 4%.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, SCANDAL. Mai multe secţii din Bucureşti, fără declaraţii pe proprie răspundere

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câteva secţii din centru, printre care şi cele din liceul Jean Monnet, au rămas fără declaraţii pe proprie răspundere pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti.

„Am primit mai multe sesizari in acest sens. De exemplu, cetatenii care au venit sa isi exercite dreptul de vot la sectia de votare de la Gara de Nord au fost redirectionati catre alte sectii de votare din sector, insa nici acolo nu li s-a permis sa voteze si au fost indrumati spre sectiile de votare din alte sectoare. Din ce am verificat noi, la toate sectiile de votare din sectorul 1 nu se mai eliberea acele adeverinte pe proprie raspundere deoarece s-au terminat. In mod normal, Biroul Electoral de sector trebuie sa suplimenteze numarul acestora. Nu este ilegal ca cetatenii sa fie redirectionati catre alte sectii de votare, insa in mod normal trebuie suplimentat numarul acestor adeverinte. Probabil Biroul Electoral evita sa suplimenteze numarul de adeverinte din cauza discutiilor si suspiciunilor legate de numarul mare de persoane care voteaza pe listele suplimentare”, a declarat Ionut Tata, Pro Democratia.

„Am intrebat unde putem sa votam, ne-au zis aici la Jean Monnet. Am venit si nu putem sa votam ca … nu se vrea. Numai în Romania se poate intampla asa ceva”, spune un alegător.

„Nu mi se pare corect. Nu am incercat la sectiile din jur. Acum, ce să facem, să cautam in tot Bucurestiul ca sa votam… Ni s-a spus ca putem sa votam la orice sectie din Bucuresti. Nu mi se pare corect sa umblam dupa sectiile de votare ca sa … ca nu au formulare. Chiar nu se poate. Nu erau instruiti ca sa aiba formulare?”, spune supărat un bărbat, potrivit România TV.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), a declarat că „necesarul de formulare este stabilit în funcţie de numărul urilizat la alegerile precedente” şi cei răspunzători pentru necesarul formularelor sunt preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

„Pe parcursul procesului electoral, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare trebuie să solicite din timp suplimentarea numărului de formulare în momentul în care constată că acestea sunt insuficiente faţă de numărul de alegători. În acest moment, primăriile din Bucureşti au multiplicat astfel de formulare care au început să fie distribuite la secţiile de votare unde era nevoie”, a spus Dajbog.

ALEGERI PREZIDENŢIALE. În complexul studenţesc din Grozăveşti a fost amplasată o singură secţie de votare pentru studenţii care vor să-şi exprime votul. Aceştia aşteaptă în jur de 30 de minute pentru a intra în cabină. O coadă imensă s-a format la uşa secţiei.

Secția de votare este amplasată în afara campusului, în apropierea restaurantului Pui de Urs.

Candidatul independent la prezidentiale, Monica Macovei, a postat pe Facebook ca la sectiile de votare din jurul campusurilor universitare sunt studenti carora nu li se mai permite sa voteze deoarece nu mai sunt formulare tipizate pentru declaratii pe propria raspundere.

„Ponta isi bate joc in continuare de noi. In Bucuresti, in sectiile de votare din jurul campusurilor universitare sunt studenti carora nu li se mai permite sa voteze pentru ca sectiile de votare nu mai au formulare tipizate pentru declaratii pe propria raspundere necesare votului pe liste suplimentare”, scrie Macovei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Încă de la primele ore ale dimineţii au fost înregistrate incidente la secţiile de votare din ţară. Preşedintele unei secţii de votare din Gorj este cercetat pentru neglijenţă după ce a pierdut ştampila de control. Mai mult, preşedintele şi vicepreşedintele unei secţii de vot din Reşiţa au fost ridicaţi de procurori, existând suspiciunea că ar fi încercat să fraudeze 400 de buletine de vot. RomaniaTV.net prezintă toate incidentele care au loc în ziua alegerilor prezidenţiale 2014.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele rezultate oficiale vor fi oferite de BEC, începând cu ora 2.00 din data de 3 noiembrie.
 
Astfel, potrivit deciziei BEC, rezultatele parţiale vot fi date publicității începând cu orele 2,00, 5,00, 9,00, 11,00, 17,00, 20,00, iar ora de referință a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă față de momentul comunicării, adică 0,00, 3,00, 7,00, 9,00, 15,00, 18,00.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot au votat pentru alegerea preşedintelui pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursă. Aproximativ trei milioane de români care trăiesc în afara ţării vor putea vota la alegerile prezidenţiale în cele 294 de secţii de votare în 95 de state. Urnele s-au deschis la ora 07.00, şi se închid la orele 21.00. Primii doi clasaţi se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, programat pe 16 noiembrie.