Vladimir PUTIN, atacat în termeni DURI de ministrul de Externe ucrainean: Este un IMBECIL

Un imens scandal a izbucnit în Rusia, după ce ministrul de Externe de la Kiev l-a insultat pe şeful statului rus, Vladimir Putin, în faţa manifestanţilor de la Kiev, spunând că este un "imbecil".

RomaniaTV.net
15 iun. 2014, 14:56
Vladimir PUTIN, atacat în termeni DURI de ministrul de Externe ucrainean: Este un IMBECIL

Mai mulţi oficiali ruşi şi-au exprimat duminică indignarea după difuzarea unei înregistrări video în care ministrul de externe ucrainean Andrii Deşciţa apare insultându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin în faţa protestatarilor pe cale să atace Ambasada rusă de la Kiev, informează AFP, citată de Agerpres.

Într-o scenă filmată sâmbătă de un post de televiziune local, şeful diplomaţiei ucrainene strigă în faţa mulţimii de protestatari furioşi: ‘Putin este un imbecil’, în încercarea de a-i calma şi a-i împiedica să atace reprezentanţa diplomatică rusă.

Manifestaţia din faţa Ambasadei ruse, care a degenerat în violenţe, a fost organizată după ce un avion militar ucrainean a fost doborât sâmbătă de insurgenţi proruşi din estul ţării. În total, 49 de oameni au murit în acest atac, potrivit Agerpres.

Rusia a denunţat sâmbătă seara lipsa de reacţie a forţelor de ordine care ‘nu au făcut nimic pentru a proteja ambasada (…), ceea ce constituie o încălcare flagrantă a angajamentelor internaţionale ale Ucrainei’.

Totodată, mai mulţi importanţi responsabili ruşi au condamnat comportamentul ministrului ucrainean de externe. ‘Poroşenko ar trebui să-şi schimbe ministrul de externe. Nu ştie să se controleze’, a scris pe Twitter şeful Comisiei pentru afaceri externe din Dumă (camera inferioară a parlamentului), Aleksei Puşkov.

La rândul său, ministrul adjunct de externe rus Konstantin Dolgov a afirmat că acest incident a arătat adevărata natură a celor aflaţi la putere în Ucraina. ‘Acest lucru arată încă o dată cultura politică, sau mai degrabă lipsa de cultură a celor care se află la putere la Kiev’, a spus el într-o declaraţie la radio.

Andrii Deşciţa s-a justificat, afirmând că a făcut acest lucru pentru a reduce tensiunile. ‘Prin afirmaţia pe care am făcut-o am vrut să-mi exprim nemulţumirea pe cale paşnică. În acel moment, cel mai important lucru era să-i împiedicăm pe protestatari să devină violenţi, şi am reuşit acest lucru‘, a afirmat el pentru postul de radio Eho Moskvi.