Ministrul de Finanţe: 20% din administraţia publică este ineficientă şi trebuie să plece

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, ia în calcul o reforma a administraţiei publice, motivând că aproape 20% dintre angajaţi sunt ineficienţi.

RomaniaTV.net
27 iul. 2015, 08:16
Ministrul de Finanţe: 20% din administraţia publică este ineficientă şi trebuie să plece

În administrația publică, „sunt oameni care se sacrifică – viețile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toți asta. Sunt foarte mulți din sistemul de stat care la ora – nu la 4.00, poate chiar mai devreme – au spart ușa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar alocă pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceștia trebuie să plece din administrație”, a decloarat Eugen Teodorovici la Digi24.

El a dezvăluit că și-ar dori să coordoneze toate funcțiile de responsabilitate economică din celelalte ministere.

Citeşte şi Ministrul de Finanţe: Legea unică a salarizării ar putea fi întârziată din cauza respingerii Codului Fiscal

„De ce nu, oare, putem noi să facem, la nivel de administrație publică centrală chiar, ca unele funcții-suport să fie concentrate într-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie să aibă direcția sa de resurse umane? De ce să nu fim noi mai moderni decât și alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce să țin fiecare direcție economică, să spunem, în fiecare minister? Nu, ele trebuie să fie concentrate în Ministerul de Finanțe – și asta e o intenție pe care o am foarte clară – de a aduce toate direcțiile economice și de buget din ministere să depindă – adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanțelor”, a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat cât de mare ar fi această reformă la care se gândește, el a estimat că „undeva la 20 la sută cel puțin”.