Ministrul de interne francez face apel la „responsabilitate şi la respectarea legii” după incidentele violente cu „vestele galbene”

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a făcut apel sâmbătă la "responsabilitate şi la respectarea legii" după incidentele violente produse în timpul protestelor "vestelor galbene" la Paris şi în alte oraşe din Franţa, relatează AFP şi dpa.

RomaniaTV.net
05 ian. 2019, 18:00
Ministrul de interne francez face apel la „responsabilitate şi la respectarea legii” după incidentele violente cu „vestele galbene”

„În timp ce la Paris şi în alte oraşe s-au constatat tensiuni şi violenţe, am organizat împreună cu reprezentanţii forţelor noastre de securitate o videoconferinţă cu prefecţii din zonă. Îndemn pe toată lumea să acţioneze responsabil şi să respecte legea”, a scris Castaner pe contul său de Twitter.

Poliţia a anunţat că protestele „vestelor galbene” au mobilizat sâmbătă la ora 15:00 aproximativ 25.000 de persoane în toată Franţa.

„Situaţia este tensionată mai ales la Paris unde există acţiuni violente împotriva forţelor de ordine, încercări de pătrundere în prefecturi (Montpellier, Troyes), la tribunalul din Avignon şi tensiuni în această dimineaţă la Beauvais” , a precizat poliţia.

Ciocniri au avut loc sâmbătă în Franţa, mai ales în capitală, între forţele de ordine şi „vestele galbene” care au protestat pentru cel de-al optulea week-end consecutiv.

La Nantes (vest), manifestaţia, la care au participat cel puţin 2.000 de persoane, a degenerat, cu ciocniri şi tiruri de grenade lacrimogene, a constatat un fotograf AFP. Cel puţin o persoană a fost rănită.

La Rouen (nord-vest), la demonstraţii au participat circa 2.000 de persoane, potrivit poliţiei. Protestatarii au aruncat cu pietre iar forţele de ordine au ripostat, folosind gaze lacrimogene.

La Montpellier (sud-est), patru membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor de pietre şi sticle aruncate de „vestele galbene”, potrivit autorităţilor regionale.


loading...