Ministrul de interne francez vrea să cureţe Franţa de taberele de romi

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat că Franţa va continua demolarea celor aproximativ 400 de tabere de romi instalate ilegal pe teritoriul francez.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 20:36
Ministrul de interne francez vrea să cureţe Franţa de taberele de romi

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, care a acordat, joi, un interviu publicaţiei franceze Le Parisien, a declarat că Franţa va continua demolarea celor aproximativ 400 de tabere de romi instalate ilegal pe teritoriul francez.

„Sunt aproximativ 400 de tabere ilegale, dintre care două treimi în Ile-de-France. Doar în Seine-Saint-Denis sunt aproape 130, unde locuiesc 8.000 de persoane”, a declarat ministrul francez, adăugând că „menţinerea acestor tabere nu este acceptabilă”. „Cu atât mai mult cu cât acestea sunt adeseori limitrofe unor cartiere populare, ai căror locuitori, deja marcaţi de criză, acceptă cu greu această prezenţă”, a specificat ministrul francez.

Nu vreau să las să continue această situaţie intolerabilă. Mai mult ca niciodată, demolările sunt necesare şi vor continua„, a mai spus Valls, adăugând că aceste măsuri vor fi însoţite de unele sociale şi, acolo unde va fi posibil, de accesul la o locuinţă şi la un loc de muncă. Întrebat dacă satele de inserţie ar putea fi o alternativă, Valls a răspuns că familiile care vor să se integreze reprezintă o minoritate.

Ministrul a explicat, de asemenea, că a fost înregistrat un „real progres” în cooperarea cu România. „Cu ajutorul a zece ofiţeri de legătură români, am putut progresa în identificarea autorilor unor acte de delincvenţă. Din 2010, 970 de români care au comis delicte au putut fi identificaţi. Printre ei sunt numeroşi minori singuri. Iar cooperarea ne permite să continuăm anchetele sociale până în România. Este un real progres”, a conchis ministrul francez.