Un nou scandal la orizont: Ministrul de Interne german a acordat în mod „suspect” azil pentru 2.000 de migranţi, fără proceduri legale

Ministrul de Interne german Horst Seehofer a apărat joi autoritatea federală pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF), devenită ţinta criticilor după ce o singură filială a BAMF ar fi acordat azil pentru 2.000 de migranţi fără a respecta procedurile.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 11:10

”Oamenii de acolo îşi fac bine munca pentru ţara noastră într-un domeniu foarte important”, a spus ministrul de interne Horst Seehofer, referitor la activitatea Biroului federal pentru migraţie şi refugiaţi (BAMF).

Procurorii germani anchetează un fost angajat al biroului din Bremen (nord) al BAMF care ar fi aprobat ‘în mod inadecvat’ 1.200 de cereri de azil între 2013 şi 2016. Alţi cinci angajaţi ai aceluiaşi birou sunt investigaţi sub suspiciunea de luare de mită.

Citeşte şi România se află pe locul 16 privind numărul de refugiaţi care au primit azil în 2017

Seehofer a subliniat că un caz singular de comportament impropriu al unui lucrător al BAMF nu trebuie folosit pentru a minimiza eforturilor întregului personal al agenţiei federale pentru migraţie.

În perioada în care a fost şeful executivului landului Bavaria, Horst Seehofer a pledat pentru plafonarea numărului de migranţi permis în fiecare an în Germania, adaugă sursa citată.


loading...