Ministrul de Interne, Lucian Bode, convins că obiectivul privind includerea României în spațiul Schengen „va fi atins curând”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, este foarte optimist în privința intrării României în spațiul Schengen. Va fi un obiectiv atins în curând, și-a exprimat convingerea secretarul general al PNL.

10 sept. 2022, 21:15
Ministrul de Interne, Lucian Bode, convins că obiectivul privind includerea României în spațiul Schengen „va fi atins curând”

Aderarea la spaţiul Schengen va fi „o barieră înlăturată”, a declarat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în discursul ţinut la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal.

„Ne vom bate în continuare pentru proiecte de ţară precum aderarea la spaţiul Schengen sau includerea României în programul VISA Waiver. Sunt două teme majore pe agenda PNL, care ne dorim să fie îndeplinite cu succes în guvernarea liberală. Când obiectivul Schengen va fi atins – şi credeţi-mă, eu sunt convins că va fi atins curând – să spuneţi şi să fiţi mândri că Partidul Naţional Liberal a avut o contribuţie importantă la această realizare. Aderarea la spaţiul Schengen încheie definitiv procesul de tranziţie. Va fi o barieră înlăturată”, a spus Lucian Bode la evenimentul ținut în judeţul Constanţa.

De asmenea, Lucian Bode i-a îndrumat pe tinerii liberali să lupte pentru idei şi principii în primul rând, nu pentru funcţii, care vor veni cu timpul, pe măsura performanţelor.

„Luptaţi pentru idei şi principii în primul rând, nu pentru funcţii! Ele vor veni cu timpul, pe măsura performanţelor dumneavoastră. (…) Nu vă lăsaţi intimidaţi de competitori nou apăruţi pe scena politică, pentru că aţi văzut: a fost un foc de paie care s-a stins, după ce i-au amăgit pe români spunându-le cum vor salva ei naţiunea, iată că au sfârşit prin a-şi propune să devină, eventual, un reper. Voi trebuie să fiţi perseverenţi, să aveţi consistenţă şi să fiţi constanţi în acţiune”, le-a transmis Lucian Bode tinerilor liberali, în aplauzele câtorva dintre aceştia. El le recomandă acestora să „comunice inteligent şi creativ”, să aibă mesaje „adaptate şi calibrate” pentru noile generaţii.

Citește și Bonificații pentru românii care economisesc energie. Premierul Ciucă: „Facem apel la populație să reducem risipa”

Citește și Olguţa Vasilescu: „Nu înţeleg de ce se aruncă în continuare, necontrolat, deşeurile, din moment ce absolut toţi cetăţenii judeţului plătesc o taxă de gunoi”