Ministrul de Interne: „Protestul cu fumigene nu face cinste poliţiştilor”

Protestul cu fumigene, în care polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii, nu face cinste reprezentanților polițiștilor, spune, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode, care mărturisește că nu și-a putut imagina așa ceva.

25 feb. 2021, 17:59
Ministrul de Interne: „Protestul cu fumigene nu face cinste poliţiştilor”

Ministrul de Interne Lucian Bode a afirmat, despre manifestaţiei de miercuri din faţa Palatului Cotroceni a angajaţilor din sistemul apărării şi administraţiei publice unde câţiva protestatarii, sindicalişti din Poliţie, s-au îmbrâncit cu jandarmii şi la care au fost aruncate fumigene că ceea ce s-a întâmplat nu face cinste celor care se vor reprezentanţii poliţiştilor.
„Nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt un susţinător al oricărei forme de protest civilizată. Ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) în respectiva manifestare la care faceţi referire nu face cinste celor care se vor reprezentanţii poliţiştilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la instigare, la a dărâma garduri, la a instiga, până la urmă, la nerespectarea legii. Eu aşa ceva nu mi-am putut imagina şi este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanţi, undeva între 10 şi 15 erau reprezentanţii poliţiştilor. Restul erau din sistemul de penitenciare, grefieri şi aşa mai departe. Nu este corect că pui această etichetă, că poliţiştii s-au bătut cu jandarmii. Jandarmii au aplicat legea”, a declarat Lucian Bode, întrebat joi la Parlament despre protestul de miercuri şi dacă este de acord cu astfel de acţiuni violente.

Ministrul de Interne a adăugat că jandarmii doar au aplicat legea şi nu au fost instigatori sau violenţi.

„Ce-ar însemna ca un poliţist aflat în timpul activităţii, de la Rutieră, spre exemplu, să constate că un jandarm nu respectă legislaţia rutieră. Îl lasă să meargă mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenţi, nu au instigat. Cei care au instigat au fost câţiva, noi i-am identificat. Jandarmeria i-a identificat şi au primit amenzile de rigoare”, a completat ministrul de InterneLucian  Bode.

Sindicaliştii din Poliţie s-au adunat joi în faţa Palatului Cotroceni, revoltați că sporurile vor fi reduse. Poliţiştii protestatari au adus vuvuzele, fumigene şi steaguri. Jandarmii au intervenit şi le-au dat amenzi. De asemenea, au existat conflicte între forţele de ordine şi protestari. Şi în Piaţa Victoriei, dar şi în faţa Ministerului Transporturilor protestează sindicaliştii din Cartel Alfa, respectiv CFR-iştii.

Proteste în Bucureşti. Îmbrânceli între poliţişti şi jandarmi la uşa lui Iohannis. Poliţişti, săltaţi de jandarmi şi băgaţi în dube VIDEO


loading...