Ministrul demis de la Finanţe anunţă un nou împrumut de 5 miliarde de lei

Publicat: Miercuri, 05 Februarie 2020 21:51 // Actualizat: Miercuri, 05 Februarie 2020 21:51 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că în luna februarie, Guvernul are în plan să împrumute 5 miliarde de lei. Acești bani vor fi cheltuiți pentru a plăti pensiile, salariile, medicamente sau subvențiile în agricultură.

”Transparență 100%!

În luna februarie MF a anunțat că are în plan să împrumute 5 miliarde lei. Bineînțeles este vorba de o țintă. Totul depinde de condițiile pieței iar suma finală poate să fie mai mare sau mai mică .

Dar de ce trebuie să se împrumute MF ?

Doua motive:

- deficitul bugetar ESTIMAT pentru acest an

- plata împrumuturilor care vin la scadenta din anii anteriori.

De aceea eu doresc surplus la buget. Să plătesc imprumturile făcute de socialiști din surplus și să nu fie nevoie să mă împrumut din nou.

Lucrurile sunt simple și mă mira că exista confuzie și nu doar la socialiști.

Cum am ajuns aici?

Foarte simplu. Socialiștii de la PSD sunt incompeteneti, iresponsabili și interesați doar de buzunarul propriu, nu de sănătatea economiei.

Au trecut prin parlament doua legi cu IMPACT BUGETAR NEGATIV MAJOR- fară surs de finanțare , legea salarizării și legea pensiilor.

Astfel. În fiecare luna de la buget se plătesc:

- aproximativ 11 miliarde de lei pentru pensii și ajutoare sociale. Doar legea pensiilor votata de PSD anul trecut înseamnă că în fiecare luna 2 miliarde lei trebuie luați de undeva- PSD nu a indicat sursa de finanțare. 
- aproximativ 9 miliarde lei salarii în sectorul bugetar. Și aici sunt aproape 2.5 miliarde lunar care nu au sursa de finanțare.
- aproximativ 4 miliarde lei pentru medicamente și bunuri și servicii
- aproximativ 1 miliarde de lei pentru subvenții agricultura în avans

Mai sunt și alte cheltuieli dar acestea sunt majore.

Se vede clar că avem 4.5 miliarde lei fară acoperire și banii trebuie luați de undeva. PSD când a trecut ledgile prin Parlament le-a lăsat fară sursa de finanțare- subminarea economiei naționale?

Nu exista secrete aici. Anunț la început de an necesarul de finanțare pentru tot anul. La început de luna tintă pentru luna respectivă. Piețele știu când încerc să împrumut de pe piata locala.

Ce fac eu diferit?

Țintesc surplus bugetar pe termen mediu. Piețele au încredere și ne premiază cu dobânzi mai mici. DOAR așa pot să reduc datoria publica și implicit sumele imprumutate. Deja am început cu un deficit mai mic în 2020.

#RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Să fie clar. MF nu are politică de creditare și nici nu contractează sistematic datorie publică. Ca astfel de aberații să nu mai fie enunțate de oficiaili romani, aveți grija ce votați și pe cine trimiteți în Parlament.”, scrie Florin Cîțu. 

 
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Citu ministrul Finanţelor PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H