Ministrul Economiei: Preţul la gaze în urma liberalizării va fi mai mic decât preţul din momentul acesta

Publicat: Joi, 25 Iunie 2020 20:30 // Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020 20:30 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susţine că de la data de 1 iulie, când are loc liberalizarea preţului la gaze, nu se va mai vorbi de o creştere a preţului, ci cu cât va scădea preţul gazelor, precizând că tariful plătit de populaţie va fi mai mic decât în prezent când preţul este unul reglementat.

"Începând cu data de 1 iulie preţul la gaz va fi format liber şi cred că pentru prima dată nu mai putem vorbi de creştere a preţului la gaze, ci cu cât va scădea preţul gaze. Eu sunt foarte optimist şi o să vedeţi că avem dreptate, preţul la gaze în urma liberalizării va fi mai mic decât preţul pe care populaţia îl plătea în momentul acesta la un preţ reglementat", a declarat ministrul Economiei, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Virgil Popescu crede că trebuie să aibă loc o campanie de informare a consumatorilor casnici despre cum pot schimba un furnizor care are o ofertă mai bună.

Citeşte şi: Un român din cinci are dificultăţi în achitarea facturilor la energie. Care sunt rezultatele Barometrului Securităţii Energetice

"Cert este că este nevoie de o informare amplă a populaţiei, a consumatorilor casnici ce trebuie să facă, cum pot să schimbe un furnizor foarte simplu indiferent dacă au semnat sau nu un contract cu furnizorul din acest moment, chiar astăzi dacă au semnat un contract mâine pot să schimbe furnizorul dacă au o ofertă mai bună evident şi sunt oferte mai bune pe piaţă decât ofertele celor doi mari furnizori care deţin peste 90 la sută din piaţă", a mai spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a precizat că trebuie să ştie consumatorii că una este distribuţia gazelor şi alta furnizarea acestora.

Citeşte şi: E.ON susţine că nu poate să scadă preţurile de la 1 iulie, odată cu liberalizarea pieţei gazelor

"Trebuie să mai ştie consumatorii casnici că una este distribuţia gazelor, deci cei care deţin conductele de distribuţie a gazelor şi alta este furnizarea, cei care vând gazul. Cei care deţin conductele de gaze au obligaţia să asigure buna funcţionare a reţelei de distribuţie, cei care furnizează au obligaţia de a da acele gaze pe conductele de distribuţie, nu sunt legate, cei doi mari furnizori beneficiază şi de licenţă de distribuţie şi de furnizare, deci au împreună acest monopol natural să-i spunem, dar dacă pe conductele unui distribuitor circulă gazul altui furnizor, nu este nicio problemă, responsabilitatea de a funcţiona corect este a distribuitorului", a mai afirmat Virgil Popescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
liberalizare Ministrul Economiei pret mai mic pretul gaze Virgip Popescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H