Claudiu Năsui se laudă cu economia României: „E un record istoric”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat într-o postare pe Facebook că banii investiți în prima parte a anului, depășesc suma alocată în ultimii patru ani la un loc.

07 aug. 2021, 12:38
Claudiu Năsui se laudă cu economia României: „E un record istoric”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare cu privire la maniera în care ministerul a investit banii în prima parte din semestrul acestui an.

Claudiu Năsui a menționat că suma alocată este un record istoric și depășește investițiile din ultimii patru ani la un loc. Acesta a menționat și că instituțiile de stat trebuie să facă eforturi pentru a funcționa mai eficient.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câştigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor. România are nevoie ca de aer de mai multă eficienţă în stat, de instituţii mai puţine şi mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiţi şi cheltuiţi cu maximă responsabilitate”, a menţionat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei: România are nevoie de un stat mai mic

Năsui

a mai precizat că în ciuda anului de criză, România a reușit să investească în economia de stat mai mult decât în orice altă perioadă.
„Cu toate problemele întâmpinate, am reuşit să deblocăm tranşe de fonduri şi să dăm miliarde de lei firmelor din economia reală. În fapt, în primul semestru al anului, ministerul economiei a trimis mai mulţi bani în economie decât în ultimii 4 ani împreună. Este un record istoric”, a subliniat Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu funcţionarea proprie a ministerului au fost reduse masiv.

„Mai mult, ne-am ocupat şi de optimizarea cheltuielilor, eliminarea risipei, desfiinţarea sinecurilor şi oprirea programelor ministerului care finanţau de zeci de ani cercuri restrânse de interese, branşate, departe de ochiul public, la banii contribuabililor. Nu în ultimul rând, am redus masiv cheltuielile cu funcţionarea proprie a ministerului, executând circa jumătate din banii programaţi pentru acest capitol. România are nevoie de un stat mai mic, care să ne lase mai mulţi bani din munca noastră în buzunar”, a încheiat Claudiu Năsui.


loading...