Ministrul Economiei vrea legea offshore, pentru deblocarea proiectului de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi îndeamnă pe parlamentari să voteze legea offshore, pentru deblocarea proiectului de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, amintind că acţiunile care au ţinut de Guvern, respectiv modificarea OUG 114, au fost făcute, însă Parlamentul nu a modificat acest act normativ.

15 iun. 2020, 14:33
Ministrul Economiei vrea legea offshore, pentru deblocarea proiectului de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră
„Poate că cel mai bun lucru pe care l-m învăţat este că dependenţa de importuri din spaţiul extra-european a arătat cât de vulnerabili suntem, şi aici vorbim de absolut toate domeniile. Energia a fost esenţială în această criză de pandemie, energia şi comunicaţiile au stat la baza dezvoltării economiei în această perioadă”, a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, luni, la dezbaterile care au loc în Camera Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar al USR, cu tema „Măsurile economice post-COVID şi perspective de însănătoşire a economiei româneşti”.
 
 
Ministrul a vorbit despre Legea offshore, spunând, în acest context, că „este dreptul suveran al Parlamentului”.
 
„Este dreptul suveran al Parlamentului şi nu vă opreşte nimeni să vă apucaţi să modificaţi această lege, dragi colegi deputaţi”, a susţinut Virgil Popescu, întrebat de către reprezentanţii USR ce a făcut pentru a obţine consensul parlamentar astfel încât proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră să continue.
 
„Ne dorim deblocarea investiţiilor din Marea Neagră, e o investiţie strategică de securitate naţională care trebuie făcută”, a adăugat ministrul Economiei.
 
El a menţionat că ceea ce a ţinut de Guvern – abrogarea OUG 114 – s-a realizat, rămânând ca Parlamentul să modifice actul normativ.

loading...
Partenerii noștri