Ministrul Educaţiei, anunţ important despre redeschiderea grădiniţelor şi probele orale de la Bac 2020

Monica Anisie a venit vineri cu noi preecizări legate de rluarea cursurilor, redeschidere grădiniţelor şi examenelor naţionale.

24 apr. 2020, 11:44

Probele de competenţe, cunoscute ca probele orale, de la Bac 2020 vor fi susţinute, anunţă ministrul Educaţiei într-o intervenţie la Antena 3. Oficialul nu a explicat în ce condiţii se vor susţine acestea, dar a precizat că se caută soluţii „mai simplificate”. Anisie a explicat pentru părinţii care au copii la grădiniţă „să se gândească” că exact acolo „măsurile de siguranță sunt mai dificil de implementat”.

Cursuri online obligatorii. Ministrul Educaţiei, despre notarea elevilor în această perioadă: „Notele pot fi trecute în catalog”

„La Bacalaureat probele de competențe se vor susține și ne gândim la niște soluții mai simplificate în așa fel încât elevii să nu aibă de suferit”, a declarat Monica Anisie.

„În ceea ce privește grădinițele, tot așa cred că și părinții trebuie să se gândească că exact acolo măsurile de siguranță sunt mai dificil de implementat. Gândiți-vă că sunt copii micuți care nu știu dacă ar putea să respecte întru totul toate regulile de igienă și toate regulile de distanțare socială. Dar căutăm soluții și pentru aceștia”, a mai spus ministrul.

Întrebată ce se face ministerul pentru copiii şi elevii care nu au acces la internet sau tehnologia necesară pentru participarea la cursurile online, Anisie a mai declarat că pentru aceştia „ministerul caută soluţii împreună cu inspectoratele”.

Citeşte şi Monica Anisie, despre examenele naţionale: „Trebuie să gândim calendarele în funcţie de data la care revenim la cursuri”

„Pentru cei care nu au acces la educatia online Ministerul Educației caută soluții, împreună cu inspectoratele școlare și cu toate conducerile unităților de învățământ mai ales din zonele dezavantajate, în așa fel încât mai ales elevii din clasele a opta și a douăsprezecea să poată să-și continue pregătirea pentru examenele naționale.

Mai mult decât atât noi avem și un parteneriat cu televiziunea română și prin programul tele școala realizăm lecții pentru acești elevi din clasele terminale și totodată în cadrul Centrului Național pentru politici în educație și evaluare realizăm teste de antrenament, câte citește săptămânal și îl rugăm pe profesorii de la clasele terminale să realizeze împreună cu elevii rezolvarea testelor de antrenament.

Prin urmare ne preocupă foarte mult ca în momentul în care acești elevi vor veni să susține examenele naționale, să fie pregătiți, dar în același timp să fie și susținuți moral de noi pentru că este important ca în fața unui examen emoția, știm cu toții, emoția este mare,” a mai spus ministrul Educaţiei.