Ministrul Educaţiei: Cadrele didactice care au desfăşurat cursuri online vor fi evaluate până la 31 august

Publicat: Joi, 23 Iulie 2020 14:39 // Actualizat: Joi, 23 Iulie 2020 14:39 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei anunță modificarea fişele cadrelor didactice pentru a include şi evaluarea orelor online desfășurate în perioada pandemiei. Astfel, Anisie a declarat că până la 31 august va avea loc evaluarea cadrelor didactice pentru felul în care au desfășurat orele online.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a venit cu noi informaţii în ceea ce priveşte desfăşurarea anului şcolar 2020-2021. Având în vedere contextul epidemiologic actual şi ținând cont de modul în care s-au desfășurat ultimul semestru din anul școlar 2019-2021, Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, Ministerul Educaţiei propune pentru anul şcolar 2020 - 2021 organizarea unui sistem de învățământ hibrid care presupune atât cursuri online, cât și prezența fizică în clase. 

Întrebată despre evaluarea cursurilor online desfășurate până acum, Monica Anisie a asigurat că se vor face evaluări până la data de 31 august. Evaluările vor fi făcute de Consiliul de Administrație al unității de învățământ.

Ministrul educației și-a exprimat speranța în ceea ce privește realizarea unor lecți de calitate atât în mediul online, cât și fizic. 

"Eu zic că întotdeauna este loc de mai bine și de aceea, această formare a profesorilor sper să îi mobilizeze, în așa fel încât începând cu anul școlar și universitar 2020-2021 să se realizeze lecții de calitate, fie lecții față în față, fie lecții online. Bineînțeles că va exista o formă de evaluare. A existat și acum. Am avut un ordin de ministru, prin care am modificat inclusiv fișa de evaluare a profesorilor. Evaluarea este făcută de conducerea unității de învățământ, Consiliul de Administrație", a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie la RFI.

Fișele de evaluare au fost modificate în acest sens cuprinzând printre altele și suportul pentru învățarea în mediul online și proiectare a instrumentelor de evaluare aplicabile online.

Pe data de 19 mai a fost publicată în Monitorul Oficial noua fișa-cadru care conține prevederi referitoare la învățarea și predarea în mediul on-line. Au fost modificate capitolele 1, 2, 3, 4 și 7, care făceau referire la desfășurarea, organizarea și elaborarea învățământului on-line. Au fost incluse și activitățtile de voluntariat precumn și combaterea bullyingului în mediul școlar. 

Vezi ordinul aici

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
evaluare fișă post Ministerul Educaţiei Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H