Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, nu vrea predare în limba maghiară la Universitatea din Tg. Mureş

Scandalul în educaţiei e departe de a se termina şi la fel şi tensiunile din coaliţie. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, nu vrea înfiinţarea linie de predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 14:34
Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, nu vrea predare în limba maghiară la Universitatea din Tg. Mureş

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, însoţit de secretarul de stat Kiraly Andras, a fost, marţi seară, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde a participat la o discuţie cu reprezentanţi din conducerea universităţii, întâlnirea desfăşurându-se cu uşile închise.

După discuţii de mai bine de şapte ore cu reprezentanţii Universităţii, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Partea maghiară nu vrea să renunţe nici în ruptul capului la înfiinţara acestei linii, pe când ministerul vrea să impute prin hotărâre de Guvern creearea unui program de studiu în limba maghiară.

Liderii UDMR sunt nemulţumiţi pentru că la UMF Târgu Mureş nu s-a implicat Legea Educaţiei.

Aproximativ o sută de studenţi ai UMF Târgu Mureş au început, marţi, în faţa sediului universităţii, strângerea de semnături în semn de protest faţă de „implicarea politicului” în activitatea instituţiei, ei cerând respectarea autonomiei universitare şi nesepararea învăţământului pe criterii etnice.