Ministrul Educaţiei contrazice Codul Muncii: „Măştile pentru elevi şi profesori trebuie să fie asigurate de către primării”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru B1TV că "nu Ministerul Educației are în administare școala", ci autoritatea locală, atunci când a fost întrebată de ce nu s-au alocat bani pentru măști. 

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 10:02
Ministrul Educaţiei contrazice Codul Muncii: „Măştile pentru elevi şi profesori trebuie să fie asigurate de către primării”

Monica Anisie, ministrul Educației a pasat responsabilitatea asigurării măștilor pentru elevi și profesori, a căror purtare este obligatorie în școală, de la clasa pregătitoare până la liceu, primăriilor.

Pentru profesori, Ministerul Educației este angajatorul, iar potrivit Codului Muncii în vigoare „angajatorul are obligația să asigure securitatea și sănătatea salariaților în toate aspectele legate de muncă”.

Citeşte şi: Monica Anisie: „Normele sanitare vor fi elaborate în cursul acestei săptămâni. Există şi măsuri pentru copiii cu anumite afecţiuni”

În plus, ministrul îl contrazice și pe Președintele Klaus Iohannis care a anunțat tot miercuri că „profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Ministrul Educației a pasat responsabilitatea asigurării măștilor pentru elevi și profesori, a căror purtare este obligatorie în școală, de la clasa pregătitoare până la liceu, primăriilor.