Ministrul Educaţiei, contrazis de coordonatorul CNCAV: Angajaţii din Educaţie nu vor avea prioritate la vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat la Europa FM că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli. Gheorghiţă îl contrazice astfel pe ministrul Sorin Cîmpeanu care declarase anterior că de la jumătatea lui februarie, personalul din învăţământ va avea prioritate sistemică la vaccinare.

11 feb. 2021, 14:54
Ministrul Educaţiei, contrazis de coordonatorul CNCAV: Angajaţii din Educaţie nu vor avea prioritate la vaccinare
Ministrul Educaţiei, contrazis de coordonatorul CNCAV: Angajaţii din Educaţie nu vor avea prioritate la vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, îl contrazice pe ministrul Educaţiei. Gheorghiţă a declarat că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli.

„Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă la Europa FM.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că a avut mai multe discuții cu ministrul Educaţiei, că „această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs aceelei strategii”.

„În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt deja programate nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare”, a completat Valeriu Gheorghiţă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că din a doua jumătate a lunii februarie, personalul din învăţământ va avea „prioritate sistemică” la vaccinare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. Persoanlul din Educaţie a demonstrat că este prima cea mai numeroasă categorie dintre cele nouă de lucrători esenţiali care au disponibilitate de vaccinare, care doresc să fie vaccinaţi în primul rând pentru a contribui la siguranţa sanitară în şcoli ştiut fiind faptul că începând cu ziua de luni, 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea prin prezenţă fizică”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o declaraţie de presă.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat „încrederea că prin responsabilitatea fiecăruia dintre cei implicaţi în şcoli nu vor apărea focare în aşa fel încât nu vom fi nevoţi să închidem şcoli după ce le-am deschis”.

„Unde vor apărea astfel de situaţii, împreună cu Ministerul Sănătăţii, DSP şi toţi cei îndrituiţi să ia aceste decizii, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care să contribuie la siguranţa în şcolile din România”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei, mesaj pentru părinţi după apariţia primelor cazuri COVID-19 în şcoli: Un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate