Ministrul Educaţiei, despre măştile pentru elevi şi cadrele didactice. „De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că vineri va începe distribuţia de măşti de protecţie către inspectoratele şcolare. Mai apoi, acestea urmează să fie transmite unităţilor de învăţământ preuniversitar.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 18:16
Ministrul Educaţiei, despre măştile pentru elevi şi cadrele didactice. „De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare”

În cadrul şedinţei de Guvern de joi, premierul Ludovic Orban a întrebat-o pe Monica Anisie care este stadiul achiziţiei măştilor pentru elevi şi cadre didactice.

„Stăm bine. La momentul acesta, s-au încheiat contractele pentru achiziţia acestora. De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare, urmând ca acestea să ducă în unităţile de învăţământ preuniversitar măştile necesare”, a spus Monica Anisie.

Premierul a cerut miercuri ca pănă pe 1 iunie măştile de protecţie sanitară să ajungă în şcoli, în condiţiile în care cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat încep pe 2 iunie.

Ministrul Educaţiei a cerut transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a precizat că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.

„Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti, în aşa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a afirmat Anisie.

Ludovic Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii”