Ministrul Educaţiei: Orele se vor face online la "orice suspendare a cursurilor"

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 19:24 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 23:07 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educației a anunțat că în toate unitățile în care se organizează o secţie de votare se vor suspenda cursurile începând de vineri până marţi. Monica Anisie a precizat că orele vor continua, însă, în sistem online. 

Ministrul Educaţiei a anunțat că a introdus în premieră, prin Regulamentul de organizare a școlilor, prevederea potrivit căreia "orice suspendare a cursurilor va presupune continuarea învățării în sistem online".

Monica Anisie a mai precizat că "în toate județele se aplică hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), hotărâre pe baza căreia s-a emis ordinul de ministru prin care sunt suspendate cursurile față în față din unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare. Cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie, urmând a fi reluate în data de 30 septembrie.

Deși activitățile față în față nu se vor mai desfășura în spațiul școlii, acestea vor avea loc în spațiul online. Deci pentru prima dată în atâția ani de zile în care au fost suspendate cursurile, se continuă învățarea în sistem online", a precizat oficialul, potrivit edupedu.ro. 

Întrebată ce se va întâmpla în școlile care nu au platformele online pregătite sau unde profesorii nu pot lua legătura online cu elevii, Monica Anisie a răspuns la nivelul fiecărei unități de învățământ se vor asigura resursele necesare astfel încât activitățile didactice să continue în această perioadă de suspendare.

"Dacă nu există posibilitatea realizării cursurilor online, dacă un copil nu are un dispozitiv la care să se conecteze pentru orele online, atunci profesorii trebuie să ofere resursele educaționale necesare pentru continuarea învățării, cum sunt fișele de lucru sau alte tipuri de resurse", a mai precizat ministrul.

În ceea ce privește situația din Capitală, unde Comitetul municipal pentru situații de urgență decisese săptămâna trecută ca orele să fie suspendate și joi, 24 septembrie, ministrul Educației a declarat că decizia finală este ca școlile să suspende doar de vineri cursurile față în față. "Și la București, și la Brăila, acolo unde au fost emise decizii de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, se respectă decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență și ordinul de ministru", a explicat Anisie.

Ministrul a anunțat că "astăzi, la ora 15:30, am o videoconferință cu inspectorii generali în care vom discuta despre modalitățile de organizare din această perioadă".

"Precizez faptul că și acolo unde există o singură secție de vot organizată la nivelul unității de învățământ, chiar și în sala de sport, care poate este exterioară spațiului școlii, se suspendă cursurile și vor continua în sistem online", a afirmat Anisie. Întrebată de ce încetează cursurile, dacă o singură clădire organizează secție de vor, aceasta a precizat că atâta timp cât de la începutul școlii părinții nu sunt lăsați să intre în spațiul școlii, "nu vreau să supun elevii niciunui risc".

"Acolo unde nu se organizează secții de votare, activitățile se desfășoară în conformitate cu scenariile stabilite de către comitetul județean pentru situații de urgență", a adăugat Monica Anisie.

Citeşte şi Câte şcoli sunt în scenariul ROŞU înainte de alegeri. Anunţul Ministerului Educaţiei

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cursuri online cursuri suspendate ministrul educatiei Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H