Câte şcoli sunt în scenariul ROŞU înainte de alegeri. Anunţul Ministerului Educaţiei

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 16:20 // Actualizat: Joi, 24 Septembrie 2020 09:40 // Sursa: romaniatv.net

302 unităţi de învăţământ din România se află în Scenariul ROŞU, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, se înregistrează următoarea situaţie:

* 12.948 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 - VERDE(S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

* 4.406 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 - GALBEN (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

* 302 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 - ROŞU (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Citeşte şi: DOCUMENT. Trei zile de cursuri online în şcolile în care vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile locale

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

MEC reaminteşte că, potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Cercetării şi Sănătăţii nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este numărul total de cazuri noi de COVID-19 din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

"Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie", afirmă MEC.

Data de referinţă pentru aceste informaţii este 23 septembrie, ora 12,00.

Citeşte şi: Şcolile din Bucureşti nu se închid joi. Peste 140 de unităţi şcolare care nu sunt secţii de votare rămân deschise zilele următoare

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H