Ministrul Educaţiei explică de ce nu s-a luat în calcul repetarea anului şcolar: „Ce părinte îşi doreşte ca propriul copil să piardă un an din viaţă?”

Ministrul Educaţiei a explicat, marţi seară, de ce nu s-a luat în calcul repetarea anului şcolar. Sorin Cîmpeanu a spus că singurul loc din lume în care s-a luat această decizie a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin.

17 mart. 2021, 09:11
Ministrul Educaţiei explică de ce nu s-a luat în calcul repetarea anului şcolar: „Ce părinte îşi doreşte ca propriul copil să piardă un an din viaţă?”
Ministrul Educaţiei explică de ce nu s-a luat în calcul repetarea anului şcolar: "Ce părinte îşi doreşte ca propriul copil să piardă un an din viaţă?"

Ministrul Educaţiei a explicat de ce nu s-a luat în calcul repetarea anului şcolar, precizând că această opţiune este deja prezentă la îndemâna oricui. Sorin Cîmpeanu a mai pecizat că singurul loc din lume în care s-a luat această decizie a fost în Berlin.

Ministrul Educaţiei. despre repetarea anului şcolar: Această opţiune este la îndemâna oricui

„Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special. În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversată, care a adus critici din partea școlilor, pentru că lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor. Oamenii din școală sunt îngrijorați cu privire la efectele unui stop în educație.

Singurul loc din lume în care s-a luat această decizie de legiferare a opțiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, în Berlin.

Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a declarant oficialul din Guvern, la Digi24.

Întrebat dacă nu cumva este o problemă că elevii de fapt nu învață materia din acest an, ministrul a răspuns: “Tocmai de aceea este nevoie să înțelegem că este foarte importantă prezența fizică în cadrul orelor de recuperare, pentru a recupera ceea ce au pierdut prin predarea online”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24. 

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, despre profesorii din Arad care au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca. „În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”

Rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli, sub media naţională. Sorin Cîmpeanu: „Şcoala nu te îmbolnăveşte”

Sorin Cîmpeanu a declarat că riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 este redus în şcoli. La nivel naţional au fost închise 216 clase dintr-un total de 136.000 cât sunt în România.

„Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a mai spus Cîmpeanu.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, despre închiderea şcolilor. „Educaţia nu îmbolnăveşte. Mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”