Sorin Cîmpeanu, despre profesorii din Arad care au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca. „În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”

Ministrul Educaţiei a declarat că are încredere în medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, privind eficienţa vaccinurilor anti-COVID, precizând că nu există diferenţe semnificative între tipurile de seruri.

16 mart. 2021, 23:59
Sorin Cîmpeanu, despre profesorii din Arad care au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca. „În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”

Sorin Cîmpeanu a făcut aceste comentarii, în contextul în care zeci de profesori din Arad au refuzat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

„Campania de vaccinare în centrele dedicate persoanelor din învăţământ s-a făcut pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani şi peste 55 de ani. Cei sub 55 de ani au fost vaccinaţi, în marea lor majoritate, cu AstraZeneca, cei peste 55 de ani cu Pfizer. Acesta a fost un lucru ştiut de la bun început. Doar în cazul Aradului a existat această problemă (au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca – n.r.). În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, conform News.ro.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, reacţie dură în cazul elevilor terorizaţi de învăţătorul din Iaşi. „Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional”

Ministrul Educaţiei a mai precizat că are încredere în dr. Valeriu Gheorghiţă pe motiv că a adus argumente ştiinţifice şi medicale în favoarea vaccinurilor anti-COVID-19.

„L-am auzit de multe ori pe doctorul Valeriu Gheorghiţă cu foarte multe argumente medicale, ştiinţifice, explicând că nu există motive de îngrijorare şi nu există diferenţe notabile între un tip de vaccin faţă de un alt tip. Eu îl cred pe Valeriu Gheorghiţă, nu am competenţe să judec, nu am pregătire medicală. Am posibilitatea să aleg pe cine cred, eu îl cred pe doctorul Valeriu Gheorghiţă. Sunt alţi colegi care nu îl cred”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru sursa citată.

Declaraţiile făcute de ministrul Educaţiei vin în contextul în care Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad a anunţat, sâptămâna trecută, că zeci de profesori au fost reprogramaţi la vaccinare şi urmau să primească serul AstraZeneca, cu toate că iniţial fuseseră programaţi pentru serul Pfizer.

Cadrele didactice au refuzat vaccinarea din cauza schimbării vaccinului.

Citeşte şi: Rata de infectare cu noul coronavirus în şcoli, sub media naţională. Sorin Cîmpeanu: „Şcoala nu te îmbolnăveşte”