Elevii vor merge la şcoală până când localitatea intră în carantină. Cîmpeanu şi Voiculescu modifică ordinul comun

Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să modifice ordinul comun al celor două ministere cu privire la aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, astfel încât şcolile dintr-o localitate să se inchidă doar dacă este instituită carantina, nu dacă se depăşeşte incidenţa 6 cazuri la mia de locuitori.

23 mart. 2021, 13:09
Elevii vor merge la şcoală până când localitatea intră în carantină. Cîmpeanu şi Voiculescu modifică ordinul comun

Elevii vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ca școlile să rămână deschise chiar dacă este depășit pragul de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. În opinia ministrului Educaţie, închiderea şcolilor ar trebui decisă doar dacă localitatea intră în carantină.

Ulterior, tot ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că „am stabilit împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, şi îi mulţumesc, faptul că vom modifica ordinul de ministru comun, în aşa fel încât elevii vor merge la şcoală până la instituirea carantinei”.

„Vom modifica în ordinul de ministru comun sintagma ‘şcolile intră în online la pragul de 6 la mie’ cu sintagma ‘şcolile intră în online la intrarea în carantină'”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că elevii „vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul verde, galben şi mai ales roşu”.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că se va lua în considerare, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să se reprogrameze, „dacă va fi cazul”, examenele naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, am spus tot timpul că ne dorim ca el să se desfăşoare cu prezenţă fizică, el să se desfăşoare la datele planificate, pentru a asigura predictibilitatea, însă, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Capitala a ajuns marţi la o incidenţă de 6,22 la mie. De asemenea, judeţul Ilfov a ajuns la incidenţă 7.46 la mie

Premierul Florin Cîţu a declarat că în acest moment nu se dorește carantinarea Capitalei, indiferent că indicele infectărilor a trecut de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Florin Cîțu le recomandă bucureștenilor să nu asculte scenariile și să aștepte decizia oficială a autorităților.

”Am așteptări foarte mari, provocarea noastră rămâne pandemia. Bucureștenii să nu asculte scenariile, să aștepte deciziile. Această cifră reprinză unul dintre indicii care duc spre carantină, niciodată nu s-a carantinat doar la indicele de 6. În acest moment nu vorbim despre carantină. Deciziile se iau după 6 la mie, atunci începem să ne uităm la toate detaliile. La MS avea loc o ședință la ora 13.00” , a declarat Florin Cîțu.

Citeşte şi: Beatrice Mahler nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului: ”Aduce restricții și reguli dure. Este greu să le ducem”