Ministrul Educației, Ligia Deca, despre meditații: ”Este și o presiune socială, însă dacă toată lumea spune că e nevoie de pregătire suplimentară, probabil că trebuie să facem ceva și în zona curriculară”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că părinții trebuie să fie siguri atunci când apelează la meditații, că ele sunt într-adevăr necesare. Pe de altă parte, dacă toată lumea spune că e nevoie de pregătire suplimentară, probabil că Ministerul trebuie să facă ceva și în zona curriculară la gimnaziu și liceu, a mai spus Ligia Deca.

12 feb. 2024, 13:41
Ministrul Educației, Ligia Deca, despre meditații: ”Este și o presiune socială, însă dacă toată lumea spune că e nevoie de pregătire suplimentară, probabil că trebuie să facem ceva și în zona curriculară”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că pentru liceu va lansa în dezbatere publică planuri-cadru noi în 2-3 săptămâni. Întrebată de ce crede că tot mai mulți părinți apelează la meditații pentru copii, Ligia Deca a spus că nu crede că se poate vorbi despre ”o cauză unică”, c”red că există îngrijorări legitime legate de încărcare”.

”Apropo de manuale, mai ales pentru că programa este destul de flexibilă, e vorba de modul în care sunt elaborate manualele. Cred că trebuie să ne uităm cu atenție la ce s-a întâmplat ca reformă curriculară la primar și la gimnazial, să vedem dacă nu cumva trebui aduse niște ajustări.

Însă, de asemenea, cred că și noi, părinții, și mă includ în această categorie, trebuie să fim foarte siguri atunci când apelăm la pregătire suplimentară pentru copiii noștri că ea este într-adevăr necesară, pentru că eu cred că uneori intervine și frica sau faptul că te simți altfel decât alții din jurul tău care apelează la acest tip de pregătire suplimentară.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru profesori! Cadrele didactice, obligate să își raporteze colegii care dau meditații

Am vorbit însă și cu părinți care îmi spun că, având în vedere faptul că la școală există o  bună colaborare cu cadrul didactic și există o performanță dovedită a copilului, nu au simțit nevoia de meditatii

Este și o presiune socială, însă, în același timp, cred că trebuie să și luăm în considerare feedback-ul familiilor, pentru că dacă toată lumea spune că e nevoie de pregătire suplimentară, probabil că trebuie să facem ceva și în zona curriculară.

Citește și: Ce sancţiuni riscă profesorii care fac meditaţii pe bani cu elevii de la clasă. Pot ajunge la închisoare!

Pentru liceu, vom avea planuri-cadru noi, în 2-3 săptămâni le lansăm în dezbatere publică, programe până în toamnă și ne vom uita și la ce se întâmplă în zona gimnaziului, mai ales, pentru că acolo înțeleg că începe să fie o problemă”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, citată de Edupedu.ro.