Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a infectat cu COVID-19, după ce a făcut parte din delegația lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe

Ministrul Educației s-a infectat cu COVID-19. Ligia Deca a făcut parte din delegația președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe.

21 mart. 2023, 21:43
Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a infectat cu COVID-19, după ce a făcut parte din delegația lui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe
Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a infectat cu COVID-19

Ministrul Educației a transmis Parlamentului că nu va putea participa, miercuri, la „Ora Ministrului” în Senat deoarece, în urma unui test PCR pe care l-a efectuat azi, rezultatul a fost pozitiv. Ligia Deca a cerut ca ședința să fie reprogramată.

Ministrul Educației a făcut parte din delegația oficială care l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis în vizita sa în Emiratele Arabe Unite.

Citește și: Când vor da elevii pentru prima dată examen de admitere la liceu. Ministrul Educației a venit cu noi precizări

Cu această ocazie au fost semnate mai multe documente bilaterale în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice, al educației și cel al protecției civile, potrivit administrației prezidențiale.

Ligia Deca a fost chemată la Ora Guvernului în plenul Senatului, miercuri, la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Vizita oficială a lui Klaus Ioannis în Emiratele Arabe Unite este prima de acest nivel din ultimii 20 de ani. Șeful statului român a purtat o serie de consultări oficiale cu omologul său arab, președintele Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

Citește și: Ministrul Educației, Ligia Deca, amenințat de profesori cu greva generală. Cum se apără oficialul Guvernului | EXCLUSIV

„Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Mohamed bin Zayed Al-Nahyan vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și consolida aspectele sectoriale ale cooperării bilaterale, în domenii de importanță majoră pentru cele două state, respectiv economic, comercial, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură și securitate alimentară, educație, mediu, situații de urgență etc. Cooperarea pe linia combaterii schimbărilor climatice va fi un subiect aparte pe agenda discuțiilor, având în vedere prioritățile Președintelui României în acest domeniu și rolul Emiratelor Arabe Unite de gazdă a viitoarei Conferințe a Părților pe tema schimbărilor climatice (COP28)”, a transmis Administrația Predențială.