Ministrul Educaţiei: Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie

Sorin Cîmpeanu a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

04 mart. 2021, 06:31
Ministrul Educaţiei: Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că nu există niciun scandal între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ci doar discuţii bazate pe argumente. ”Mă tem foarte tare ca acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, a afirmat Cîmpeanu.

”Nu e niciun scandal între Cîmpeanu şi Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuţie bazată pe argumente”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la solictările Ministerului Educaţiei referitoare la portul măştii şi prezenţa fizică a anumitor categorii de elevi la şcoală şi răspunsul Ministerului Săătăţii.

”Vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educaţie să putem organiza aceste simulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, ştiut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online. (…) Examenele naţionale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr şi se vor derula cu prezenţă fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuţii bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un  numitor comun. Sunt puncte de apropiere”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că se teme ca ”acea fâşie îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”.

”Depinde de noi să nu se transforme într-o falie. Dar, atât timp cât discuţiile se fac cu argumente şi deciziile se iau în timp util, (…) suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Sorin Ion a declarat, marţi seară, că instituţia pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. Una dintre acestea vizează orele remediale, care ar trebui făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să de desfăşoare cu prezenţă fizică.

O altă solicutare a vizat prtul măştii în timpul orelor de sport. Ministerul Sănătăii a transmis că orele de sport în aer liber se pot face fără mască, dar cu păstrarea istanţei, însă in interior masca ar trebui purtată.

Ministerul Sănătății nu renunță la purtarea măștii în timpul orelor de sport din INTERIOR! Cum arată situația în restul țărilor europene

Ministrul Educaţiei: Joi vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, miercuri seară, că este ”mai mult decât în grafic” campania de vaccinare a personalului din învăţământ, fiind deja imunizate 38.000 de persoane din cele 60.000 estimate. ”Mâine vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000”, a anunţat Cîmpeanu, precizând că preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a arătat disponibilitatea de a aloca dozele necesare, dacă vor fi mai mulţi doritări în învăţământ.
Sorin Cîmpeanu a anunţat că joi se va ajunge la pragul de 100.000 de personae vaccinate în învăţământ.

”Vom avea vaccinarea angajatului din învăţământ cu numărul 100.000 şi asta pentru că miercurea trecută a început campania de vaccinare în centre dedicate personalului din învăţământ, iar astăzi, la ora la care vorbim, avem deja 38.000 de persoane vaccinate. De miercuri, până miercuri, din cele 60.000 care şi-au declarat disponibilitatea, deci este mai mult decât în grafic mersul campaniei de vaccinare pentru personalul din învăţământ”, a declarat Cîmpeanu, la B 1 TV.

Ministrul a precizat că dacă vor exista mai multe solicitări, aceastea vor putea fi onorate.

”Apreciez foarte mult colaborarea cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, care a spus că, în cazul în care doritorii, cei care au disponibilitatea de vaccinare şi sunt angajaţi în învăţământ, vor depăşi numărul de 60.000 pe care l-am estimate (…) are disponibilitatea de a identifica rezerve pentru ca procesul de vaccinare să poată continua pentru personalul din învăţământ. Este un lucru absolut esenţial pentru siguranţa sanitară în şcoli. Este un element foarte important în decizia de a permite sau a nu permite prezenţă fizică, aşa cum am propus, pentru elevii din clasele terminale. În cele opt zile – de miercuri, până miercuri – s-au vaccinat 38.000, iar totalul este de 97.000 până acum. La o medie de aproape 5.000 pe zi, absolut sigur, mâine vom atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate angajate în învăţământ. Este, zic eu, un lucru important”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Miercuri a fost atins pragul de un million de personae vaccinate în România.


loading...