Sorin Cîmpeanu a trimis Ministerului Sănătății propunerea ca elevii din anii terminali să poată să meargă la școală și în scenariul roșu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că a trimis la Ministerul Sănătății propunerea ca elevii din anii terminali să meargă la școală și în scenariul roșu.

01 mart. 2021, 22:49
Sorin Cîmpeanu a trimis Ministerului Sănătății propunerea ca elevii din anii terminali să poată să meargă la școală și în scenariul roșu
Sorin Cîmpeanu: Dacă părintele refuză testarea anti-COVID, elevul va avea restricţionată pentru 14 zile participarea fizică în colectivitate

Sorin Cîmpeanu a declarat că a trimis Ministerului Sănătății propunerea ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu pentru a fundamenta „un punct de vedere consolidat din perspectivă epidemiologică” și că a transmis inclusiv o analiză a Comisiei Europene privind măsurile luate în statele membre în privința orelor de sport, care ar arăta că în nicio țară elevii nu sunt obligați să poarte masca.

„Este extrem de important să le putem da șansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiții de siguranță. Iar această șansă presupune, în primul rând, prezența la școală”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24, referindu-se la propunerea pe care a făcut-o, ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu.

Decizia va fi luată înainte de a se ajunge în situația în care orașele mari din România să intre în scenariul roșu din cauza creșterii infectărilor, a mai spus ministrul.

„Aș vrea să putem lua această decizie cât mai responsabil și cât mai curând, pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare. Trendul ascendent care va duce multe dintre localități în scenariul roșu, deci în situația în care elevii din clasele terminale nu vor mai ajunge la școală”, a spus Cîmpeanu.

România e singura ţară din Europa în care elevii poartă mască la orele de sport. Sorin Cîmpeanu: „Mă deranjează”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că e deranjat de faptul că România a rămas singura ţară din Europa în care elevii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie la orele de Educaţie Fizică.

„Mă deranjează întârzierea cu care ajungem la o concluzie comună – Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii – cu privire la obligativitatea purtării măştii pe timpul orelor de Educaţie Fizică. Suntem în continuare singura ţară din Europa care avem această obligaţie de purtare a măştii în timpul orelor de Educaţie Fizică”, a spus ministrul Educaţiei, la postul Realitatea PLUS, în urmă cu câteva zile.